04 / 05 / 2024

Malatya Darende depremzedeler

Malatya Darende depremzedeler

Malatya Darende’deki bir mahalle için ilginç bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölge, bir süre önce afetzedelerin yerleştirildiği evleri kapsıyor.

Malatyalılara müjde! 5 bin afet konutu ocak ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen afet konutları, hızla yükseliyor. Afet konutlarından 5 bininin, yıl sonunda bitirilip 2024 yılı ocak ayında depremzedelere teslim edilesi planlanıyor.

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Malatya Darende TOKİ'de 240 taksitle 2+1, 3+1! 

TOKİ Malatya Darende 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Darende'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Darende'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Darende sosyal konut projesi... 

Malatya deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Malatya'da depremzedeler için inşa edilen deprem konutları için geri sayım başladı. 10 Eylülde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına atanan Vali Yunus Sezer konutları inceledi.

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'daki depremzedelere villa konforunda köy evi!

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'daki depremzedeler, lüks bir villayı andıran konutlarda yaşamlarına devam etmenin sevincini yaşıyor.

Malatya Darende Belediyesi'nden emlak vergisi müjdesi!

Malatya Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda emlak vergisine dair yapılacak indirimler hakkında müjde verdi.

Malatyalı depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmasını bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve Malatya’da ağır hasar aldığı sebebiyle evleri yıkılan depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmadığını ve yetkililerin ise bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü. 

Malatya'da depremzedeler için yeni konutlar inşa ediliyor!

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşasına başlanan köy konutlarının bir kısmının yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğinden bahsetti.

Malatya'da 5 bin 24 deprem konutu inşa ediliyor!

24 Ocak'ta Malatya'da yaşanan deprem nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler için, 5 bin 24 konutun inşaat çalışmaları başladı.

Malatya'da depremzedeler için yapılan konutların ilk etabında sona gelindi!

Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depremde, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde konutları ağır hasar gören vatandaşlar için inşaatına başlanan konutların ilk etabının kaba inşaatı tamamlandı.

Malatya'da depremzedeler için yapılan konutların rezerv alanı genişletilecek!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Gelincik Tepesi'nde yapımına başlanan konutların rezerv alanının genişletileceği açıklandı.

Malatya Darende depremzedeler Haberi

Malatya Darende depremzedeler

Malatya Darende’deki bir mahalle için ilginç bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölge, bir süre önce afetzedelerin yerleştirildiği evleri kapsıyor. Üstelik, riskli alan ilan edilen alanın 10 metre uzağında okul, 20 metre uzağında hastane 100 metre uzağında ise toplu konut bulunuyor. Adetta cetvelle çizilen alana ilişkin Danıştay’a dava açıldı.


‘RİSKLİ ALAN’ İLAN EDİLDİ

Yer Darende’deki Zaviye Mahallesi. Bölge kaledibi mevkii olarak da anılıyor. 20 hektarlık alanda 100 kadar ev bulunuyor. Bu bölge, Malatya İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma ile ilgili dosya son olarak Bakanlar Kurulu’na gitti. Bakanlar Kurulu anılan bölgeyi ‘riskli alan’ ilan etti. Karar 5 Kasım 2015’de Resmi Gazete’de yayınlandı.


10 METRE UZAĞINDA OKUL VAR

Riskli alan ilan edilen bölgedeki evlerin en yükseği 3...