02 / 05 / 2024

Malatya İnönü Stadının çim zemini onarılacak

Malatya İnönü Stadının çim zemini onarılacak

Nurettin Soykan Tesisleri’nin çimlendirme çalışmalarını yürüten ER-SER Rulo Çim Şirketi, Malatya İnönü Stadı’nın bozuk olan zeminini de rulo çim takviyesiyle elden geçirecek.

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Malatya'nın Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi verdi.

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2024'ün baharında konutların teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. İşte Malatya Yeşilyurt'taki son durum...

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

SON DAKİKA! Deprem oldu! Acil bakın!

AFAD tarafından verilen son dakika bilgisine göre, saat 20.01'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde,4 konteyner çarşıdan birinin kurulumunda sona gelindi.

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Hatay ve Malatya'nın ilçeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve bu nedenle okullar 49 gün boyunca kapalı kaldı. Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Kuru kayısıda rekor! Kayısının kilosu ne kadar?

Malatya’nın incisi kuru kayısıda rekor kırıldı. Kayısı başkenti Malatya 2022 sezonu yaş ve kuru kayısı rekoltesi belli oldu. Sonuçlar çiftçilerin ve esnafı bir hayli mutlu etti. İşte detaylar!

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'nın depremden etkilenen bölgelerinin çehresi yeni konutlarla değişiyor!

Malatya'da merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgenin çehresi yeni yatırımlarla değişti.

Malatya İnönü Stadının çim zemini onarılacak Haberi

Malatya İnönü Stadının çim zemini onarılacak

Malatya’ya gelen çim firması yetkilisi Erdoğan Şenyüz ile İnönü Stadı’nı gezen Yeni Malatyaspor yöneticisi İlyas Karaca, bozuk zemini rulo çim takviyesiyle düzelteceklerini söyledi. ER-SER Rulo Çim Şirketi ile Nurettin Soykan Tesisleri’ndeki iki adet çim sahanın çimlendirilmesi için anlaştıklarını, ancak firma yetkilisi Erdoğan Şenyüz ile yaptıkları görüşme sonrasında İnönü Stadı’nın zemininin iyileştirilmesi noktasında da karar aldıklarını kaydeden Karaca, firma yetkilisi Şenyüz’e teşekkür etti. İnönü Stadı’nın bozuk olan zeminine kış gelmeden önlem almak istediklerini söyleyen Karaca, “Erdoğan Bey bu işin uzmanıdır. Gelip zemine baktılar. Zeminle ilgili bayağı bir sıkıntı var. Kendileri de daha önce bize bilgi aktarırken periyodik bakılarla ilgili bilgi verdiler. 13 yıldır ilk kez bizim dönemimizde stadımıza bakım yapılmaya başlandı. Zeminin özellikle bazı bölgeleri çok kötü durumda. Kış sezonunda...