06 / 05 / 2024

malatya şehir merkezi kentse dönüşüm

malatya şehir merkezi kentse dönüşüm

Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin düzenlediği 'Cumartesi Kahvaltısı'na konuk olan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne Malatya şehir merkezindeki caddeleri de katmak istediklerini söyledi...

Fahiş kiralar kiracıları şehir merkezinden kaçırıyor! Tersine göç başladı!

Ülke genelinde konut kira bedelleri yükselmeye devam ediyor. Kira bedellerinden dolayı vatandaşlar kendilerine alternatif yollar aramaya başladı. İzmir’de kiralık konut arayanlar, şehrin merkezlerine değil, şehir merkezi dışına yönelmeye başladı.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

Erzurum'daki eski İller Bankası Bölge Müdürlüğü binası Belediyeye devredilecek!

Erzurum şehir merkezi Yoncalık Caddesi'nde yer alan uzun yıllar İller Bankası Bölge Müdürlüğü şeklinde hizmet sunan bina harabe hale geldi. Binanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği belirtildi.

Malatya Kongre ve Fuar Merkezi inşaatında sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kongre ve Fuar Merkezi inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan söz konusu fuar merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Malatya'da kongre ve fuar merkezi inşa ediliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda kongre ve fuar merkezi inşa ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan söz konusu kongre merkezinin inşaat alanını ziyaret etti. 

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için otopark yapımına başlıyor.

Gap Vadisi 4. Etap Projesi açılışa hazırlanıyor!

Sıcak bir iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa’da yeşil alan ihtiyacını gidermek için şehir merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir yeşil alan atağı gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Vadisi 4. Etap çalışmalarında sona gelindi.

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

Malatya Büyükşehir ağır hasarlı yapıları yıkıyor!

Malatya şehir merkezi başta olmak üzere, merkez dışında Doğanyol, Kale ve Pütürge’de hasar tespiti sonrası yıkım kararı çıkan yapılar yıkılıyor.

Malatya Kongre ve Fuar Merkezi'nin temeli atıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Malatya  Kongre ve Fuar Merkezi'nin temeli atıldı.

Malatya İtfaiye Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski SSK Hastanesi’nin karşısında bulunan Alpaslan Türkeş Bulvarı girişinde inşa edilen itfaiye merkezinin inşaatı tamamlanıyor.

Malatya İtfaiye Merkezi önümüzdeki yıl tamamlanacak!

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’nin karşısında inşa edilen ‘İtfaiye Merkezi’nin inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor ve önümüzdeki yıl tamamlanacağı açıklandı.

Malatya İtfaiye Merkezi inşaatı tam gaz!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alpaslan Türkeş Bulvarı girişinde yapımına başlanan 'İtfaiye Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. 

malatya şehir merkezi kentse dönüşüm Haberi

malatya şehir merkezi kentse dönüşüm

Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin düzenlediği 'Cumartesi Kahvaltısı'na konuk olan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Biz Malatya'nın gelişimi adına halkın isteklerinin ipuçlarını sivil toplum örgütlerinden alarak hedefimizi belirliyoruz. Bu açıdan sivil toplum örgütleriyle istişarelere hep önem verdik" dedi. 


Büyükşehirle birlikte farklı bir yapılanmaya gidildiğini ve yerel yönetimlerin güçleneceğini belirten Çakır, "Kurulmuş belde belediyeleri vardı, tek amacı genel merkezden bir bütçe gelecek onu kendi personeline yetiştirmeye çalışıyor. Bu yasa çıktı diye Malatya kendiliğinden gelişecek diye bir hali yok. Siz eğer yasanın getirmiş olduğu fırsatları çok iyi değerlendirir, planlamayla hedeflerini iyi kor, sorunun önceliklerini iyi belirlerseniz, Malatya'nın gelişmesi için büyük bir fırsat olur" ifadelerini kaydetti. 


İmar konuları hakkında ve çalışmaları hakkında da konuşan Çakır, şunları söyledi: 


"Malatya kendi içerisinde bir çıkmaz içerisindeydi, sağlıksız bir planlama vardı....