16 / 05 / 2024

malatya üniversitesi güneş enerji yatırımları

malatya üniversitesi güneş enerji yatırımları

Malatya'da şu anda 200 dönüm bir arazide 5.3 megavat kapasite ile Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi sistemi hayata geçiyor. 21 milyon liralık yatırımın 15 milyon lirası Ziraat Bankası'ndan kredi olarak kullanılıyor...

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Malatya'ya güneş enerji santrali kuruldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Malatya Kepez – Güneşli grup yolu genişletiliyor!

Akçadağ’ın en önemli grup yolarından biri olan Kepez – Güneşli grup yolunda yol genişletme ve asfalt çalışmaları, Ortaköy Mahallesinde ise asfaltlama çalışmaları yaptı.

Konya Selçuk Üniversitesi güneş santrali kurdu!

Konya Selçuk Üniversitesi de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesine kurduğu güneş enerjisi santralleriyle elektrik üretmeye başladı.

Arel Üniversitesi Güneşli'ye tıp fakültesi kuruyor!

2007 yılında kurulan Arel Üniversitesi yeni fakültesini Güneşli'de hayata geçiriyor. Güneşli Metro Gross Market'in yerinde yükselecek olan fakültenin ne zaman tamamlanacağı henüz belli değil.

Malatya TOKİ Evleri ne zaman teslim edilecek?

Daire fiyatlarının 125 bin 015 TL'den başlangıç gösterdiği Malatya TOKİ Evleri'nde başvurular 8 Haziran 2015 tarihinde başladı. Peki Malatya TOKİ Evleri ne zaman teslim edilecek?

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak!

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü'nün çalışmaları sonucunda yüksek derecede ısı depolayabilme özelliğine sahip güneş enerji sistemi geliştirildi.

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle yürütülen “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" proje kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretimi yapılacak...

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" projesi kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretilecek. Hedef 50 kilovat gücünde santral oluşturmak.

Türkiye’nin en yüksek kapasiteli güneş enerjisi santraline Anel Grup imzası!

Anel Grup, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki Güneş Enerjisi Santrali’nin kurulumunu başarıyla tamamladı. Anel Grup, bu proje ile Turgut Özal Tıp Merkezi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 33’ünü karşılayacak.

Evlerin çatısı güneş paneliyle kaplanmalı!

Yaşar Üniversitesi MYO Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Gürkan: "İzmir'de 300 gün eksik olmayan güneş, şehrin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Kentsel çatılar kiremitle değil, güneş paneliyle kaplansın"

İlker Gürkan: Evlerin çatısı güneş paneliyle kaplanmalı!

Yaşar Üniversitesi MYO Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Gürkan: "İzmir'de 300 gün eksik olmayan güneş, şehrin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Kentsel dönüşümde çatılar kiremitle değil, güneş paneliyle kaplansın" dedi..

ODTÜ Solar Kampüs Projeleri ile enerjisini güneşten alacak!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Solar Kampüs Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Çetin Göksu, "ODTÜ uzun vadede ulaşım dahil enerjinin tamamen güneşten elde edildiği 30 bin kişilik kent haline gelecek" dedi.

malatya üniversitesi güneş enerji yatırımları Haberi

malatya üniversitesi güneş enerji yatırımları

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Cemil Çelik, geçen yıl uzun uzun anlattığı enerji tarlalarına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor.


Doğrusu Mecidiyeköy'deki Torunlar GYO'da 10 işçiye mezar olan gökdelen şantiyesindeki ihmalleri, alınmayan tedbirleri, suçu birbirine atan 'sorumluları' gördükçe yönümü bilim insanlarına çeviriyorum ve nefes alıyorum.


Türkiye'nin değil dünyanın en önemli karaciğer nakil merkezlerinden biri olan ve birbiri ardına başarılı ameliyatlar gerçekleştiren profesörleriyle dünya çapında üne kavuşan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ciddi bir enerji tüketimi var. Rektör Çelik, üniversitenin daha çok gelir elde ederek, daha çok bölüm açması, hastanenin kapsamını daha da genişletmesi için dur durak demeden çalışıyor. İşte güneş enerjisi yatırımı da bu çalışmaların en sonuncusu.


Malatya'da şu anda 200 dönüm bir arazide 5.3 megavat kapasite ile Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi sistemi...