18 / 05 / 2024

Malatyada kuraklık mı var

Malatyada kuraklık mı var

Malatya'da kuraklık nedeniyle tarlasını sulayamayan çiftçiler eylem yaptı.Battalgazi ilçesinde Tohma Çayı'nın kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle arazisini sulayamayan bir grup çiftçi, Karakaya Baraj Gölü'nden kanallara su bırakılmasını talep etti.

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kuraklık, Edirne'de bu yıl çeltik rekoltesini düşürdü

Edirne'de çeltik rekoltesinin kuraklık sebebi ile bu sene düşük olacağı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 4. birleşimi İl Genel Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Çiftçiler dikkat! Kuraklık kapıda! Peş peşe duyurulan buğday, arpa, mısır fiyatları şok etti! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Kuraklık kapıda! Peş peşe duyurulan buğday, arpa, mısır fiyatları şok etti! 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

Binlerce çiftçi 22 Aralık kuraklık destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? sorularının cevaplarını araştırırken söz konusu destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı...

Ferzan Çelikkanat: Turizmi bekleyen en büyük tehlike kuraklık!

Turizm sektörüne markalı iş otelleri ya tınması olarak giren Er Yatırım ve Turizm A.Ş.'nin Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türk turizminin gelecekteki en büyük tehlikesinin kuraklık olduğunu vurguladı.

Teski Tekirdağ'daki kuraklık ve iklim değişikliğini izleyecek!

Kuraklık ve İklim Değişikliği İnceleme Merkezi, Tekirdağ'da musluktan akan suyun içilebilir düzeye getirilerek su kaynaklarının bilinçli kullanımını ve sel gibi doğal afetlerin tahmin edilerek önlem alınmasını sağlayacak..

Kuş Cenneti'nde kuraklık tehlikesi kalmadı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışmayan pompa istasyonlarını faal duruma getirip kuraklık sorununu ortadan kaldırdı.

Türkiye'de kuraklık tehlikesi var mı?

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, AA muhabirinin, "Türkiye'de kuraklık tehlikesi olup olmadığı ve bunun önlenmesi için neler yapılabileceği konusundaki" sorularını yanıtladı. Türkiye'de kuraklık tehlikesi var mı?

Sapanca Gölü, yaşanan kuraklık nedeniyle en düşük seviyeye ulaştı!

Türkiye'nin doğal güzelliğiyle en gözde turizm merkezlerinden biri ve Kocaeli ile Sakarya'nın su kaynağı olan Sapanca Gölü, kuraklık ve aşırı kullanım nedeniyle bugüne kadarki en düşük seviyeye ulaştı...

Sivas'ta kuraklık nedeniyle suyu yetersiz kalan köylere yeni kaynaklar aranıyor!

Kış ayında yetersiz kar yağışının hüküm sürdüğü Sivas’ta kırsalda olumsuz etkilendi. Sivas İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü yaşanan kuraklık nedeniyle pek çok köyde memba araştırması yapmaya başladı...

Malatyada kuraklık mı var Haberi

Malatyada kuraklık mı var

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Tohma Çayı'nın kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle arazisini sulayamayan bir grup çiftçi, Karakaya Baraj Gölü'nden kanallara su bırakılması talebiyle eylem yaptı.


Battalgazi ilçesine bağlı Toygar, Kadıçayırı, Kemer Köprü, Boran, Alişar ve Hasırcılar mahallelerinde yaşayan bir grup çiftçi, sulama suyu sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Battalgazi-Malatya karayolunun Hanımın Çiftliği Mahallesi mevkisinde toplandı.


Traktörler, araç lastikleri ve çöp konteynerleriyle yolu trafiğe kapatan çiftçiler, Malatya Valisi Vasip Şahin'in bölgeye gelmesini istedi. Mahalleye gelen Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, çiftçilerden yolu açmalarını istedi.


Urhal ile görüşen çiftçiler, Vali Şahin ile görüşmek üzere iki temsilci belirledi. Çiftçileri temsilen iki kişi, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile Malatya Valiliğine giderek, Vali Şahin ile görüştü. Görüşmenin ardından yolu trafiğe açan çiftçiler, daha sonra dağıldı.


Kiraz, yaptığı açıklamada, Vali Şahin'in...