17 / 07 / 2024

malatyanın zemin uygunluk haritası mı çıkarılıyor

malatyanın zemin uygunluk haritası mı çıkarılıyor

1.derece deprem bölgesinde yer alan Malatya’da, binaların sağlam zeminlere yaptırılarak, olası bir deprem felaketinde can ve mal kaybının önüne geçilmesi için Malatya genelinde başlatılan çalışmalar, Kale ilçesinde de yaptırıldı.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Depremde 45 kişiye mezar olmuştu! Gaziantep İslahiye'deki binanın zemin etüdü yapılmamış!

Gaziantep İslahiye'de, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerde yıkılan ve 45 kişinin hayatını kaybettiği apartmana ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık hakkında 22 sene 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

Depremlerde 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde detaylı zemin etüdü uygulanmadığı ,bazı temellerin ana kaya bazılarının ise dolgu ve alüvyon zemin üzerine oturduğu ve bunun da yer değiştirmelere sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar...

Binaların inşasında mağaza yapımı şartlara bağlı olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planlı alanlar imar yönetmeliğinde düzenlemeye gitti ve içinde konut olan vinaların zemin katlarında konut dışı fonksiyonların yapılabilmesinin belirli koşullara bağlandığını açıkladı. 

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

İslam Memiş’ten “kaygan zemin” uyarısı! Piyasa uzmanı Altın için en net tarihi verdi!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın için kritik uyarı yaptı. “Kaygan zemin” benzetmesi yapan İslam Memiş altın için net tarih öngörüsünü de paylaştı. İşte detaylar…

Ata GYO Çanakkale projesi için Ru İnşaat'la 1.7 milyon TL'lik sözleşme imzalayacak!

Ata GYO, Çanakkale ili, Merkez ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi 175 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulün zemin iyileştirme ve kaba inşaat işlerinin toplam 1 milyon 750 bin lira+KDV bedelle Ru İnşaat'a yaptırılmasına karar verdi. 

Halk GYO, Adapazarı Belediye Binası'nı 10 milyon TL'ye satın aldı!

Halk GYO, Adapazarı Belediyesi mülkiyetinde bulunan Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 78 Ada 233 nolu parselde kayıtlı ana gayrimenkulün zemin ve 1. normal katındaki 3 no'lu bağımsız bölümü 10 milyon TL bedelle satın aldı. 

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.

malatyanın zemin uygunluk haritası mı çıkarılıyor Haberi

malatyanın zemin uygunluk haritası mı çıkarılıyor


Malatya Büyükşehir Belediyesi, olası bir deprem durumunda can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için önemli çalışmalar yapıyor.

1.derece deprem bölgesinde yer alan Malatya’da, binaların sağlam zeminlere yaptırılarak, olası bir deprem felaketinde can ve mal kaybının önüne geçilmesi için Malatya genelinde başlatılan çalışmalar, Kale ilçesinde de yaptırıldı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından; Malatya genelinde sürdürülen 1/25.000 ve 1/50.000 ölçekli harita çalışmaları ile ilçeler bazında sürdürülen 1/5000 ölçekli  harita çalışmalarının yanısıra sağlam zeminlere güvenli yapıların inşası için de yine Malatya genelinde Jeolojik ve Jeoteknik çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri ile Arguvan ve Darende ilçelerinde yapılan çalışmaların ardından, Kale ilçesinin zemin durumunun ortaya çıkarılması için de çalışmalar yapıldı. Kale...