05 / 05 / 2024

Maliye Bakanlığından eksik tapu harcına ceza

Maliye Bakanlığından eksik tapu harcına ceza

Son 5 yıldaki emlak satışını araştıran Maliye, eksik tapu harcı ödedikleri tespit edilenleri vergi dairelerine davet etti. Yeniden hesaplanan harçlar, 5 yıllık gecikme cezası ile tahsil ediliyor.

Altın için yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın hamlesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ile ilgili yeni bir hamle geldi. Bakanlık Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis ettiğini açıkladı.

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığından rekor sayıda personel alımı! Detaylar ve şartlar bu haberde!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 350 memur alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık ayrıca, deprem felaketi nedeniyle memur alımı başvuru süresi uzatıldığı bildirdi. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Şimdi başvuran anında 3.295 TL parayı tak diye alacak!

Aile Bakanlığı'ndan müjdeli haber resmen geldi. Bakanlık müjdeli haberi verdi. Başvuran öğrenciler anında 3.295 TL alacaklardır. İşte tüm detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar dikkat! Sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran hemen alıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammı sonrasında bazı yardımlara zam yaptı. Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar dikkat! Sosyal destek ödemesi kaç lira? Başvuran hemen alıyor!

Milli Eğitim Bakanlığından resmen KPSS şartsız personel alımı müjdesi geldi! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Milli Eğitim Bakanlığından resmen KPSS şartsız personel alımı müjdesi geldi... Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Aile Bakanlığından son dakika 2023 Şubat müjdesi geldi! Hesaplara tam tamına 4 bin 336 TL yatırıldı! Sakın kaçırmayın

Aile Bakanlığından son dakika 2023 Şubat müjdesi geldi... Hesaplara tam tamına 4 bin 336 TL yatırıldı... Sakın kaçırmayın...

Maliye Bakanlığından eksik tapu harcına ceza Haberi

Maliye Bakanlığından eksik tapu harcına ceza

Son 5 yıldaki emlak satışını araştıran Maliye, eksik tapu harcı ödedikleri tespit edilenleri vergi dairelerine davet etti. Yeniden hesaplanan harçlar, 5 yıllık gecikme cezası ile tahsil ediliyor. Bütçedeki açığı kapatmak için vergi gelirlerini arttırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, şimdi de, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların peşine düştü. Taşınmazlarla ilgili her türlü tapu ve tescil işlemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor, ancak, bu işlemlerden doğan devlet alacakları Gelir idaresi Başkanlığı tarafından takip ve tahsil ediliyor. 


5 yıllık araştırma 

Tapu harçları ise emlak vergisi değerinden az olmamak koşuluyla, satın alan ve satan için ayrı ayrı olmak üzere, beyan edilen satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Satış bedelinin eksik beyan edilmesi halinde ise devlet tapu...