25 / 07 / 2024

Maliyetler ve kurdaki artış konut fiyatlarını artırdı

Maliyetler ve kurdaki artış konut fiyatlarını artırdı

Türkiye Konut Fiyatı Endeksi'nin (TKFE) temmuzda yıllık bazda yüzde 18.76 yükselmesi dikkati çekerken, sektör temsilcileri artışın nedeni olarak kurdaki yükselişi ve tüketicinin konut alma isteğini gösteriyor.

Artan maliyetler ve düşen alım gücü deprem riskiyle birleşti: Konut krizi can krizine dönüştü!

Mega kent İstanbul'daki 2 milyonluk yapı stokunun 1.3 milyonu riskli olarak belirtiliyor. Söz konusu yapılardan 230 bin tanesi de acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

Uzman isim uyardı: Konut satın alırken sakın tapusuz işlem yapmayın!

Ev sahibi olmak isteyenlere düşük maliyetler ve ödeme kolaylığı sunan Maliyetine Ev’in Kurumsal İletişim Müdürü Meryem Tuncer, tapusuz ev almanın riskleri konusunda uyarılarda bulundu.

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Kia Stonic'te tam 100.000 TL'ye varan avantajlı indiriminden yararlanabilirsiniz

Yüksek maliyetler ve kredi olanaklarının daralması birçok bireyi yeni otomobil satın almak konusunda umutsuz bırakıyor. Fakat otomobil üreticileri satışların azalmasına karşılık olarak cazip indirim kampanyalarıyla piyasada yerlerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. İşte otomobil piyasasındaki güncel ind

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

BMD Başkanı Sinan Öncel, Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olacak şekilde maliyetlerdeki önemli artışların altını çizerek, hem maliyetler hem de talep enflasyonunun etkisiyle kaçınılmaz şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kalınacağına dikkat çekti.

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi! 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilmesi planlanan toplu konut ihalelerinde ‘belirsizlik’ iptalleri gündeme geldi. İptal sebepleri arasında ‘yüksek maliyetler’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ yer alıyor. 

Tarımda korkutan gelişme! Üretici fiyat endeksi yüzde 151,3 yükseldi!

Artan maliyetler ve enflasyonun durmayan yükselişi her sektörü etkilerken, en fazla vurduğu alanlardan biri de tarım ve çiftçiler olmaya devam ediyor. 2022 yılı Aralık ayında tarımda üretici fiyat endeksi (ÜFE)  bir önceki yılın aynı ayına göre tam yüzde 151,3 artış gösterdi.

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta son durum! 19 Eylül 2022 akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son  gelişmeler Rusya-Ukrayna savaşının brent petrolde dalgalanmalara neden olduğu ve kurdaki değişkenliklerden etkilendiği yönünde.  Benzine bir zam daha mı geldi? 19 Eylül Pazartesi akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?  İşte 19 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

A101’de süt ve süt ürünlerinde dev indirim! A101 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Süt ve süt ürünlerinde artan maliyetler vatandaşa zam olarak yansıyorken bir indirim haberi de A101 marketlerden geldi. A101 market ‘Haftanın Yıldızları’ başlığıyla pek çok süt ve süt ürününde indirim yaptı.

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Dolar fiyatı yükselecek! Resmen açıklandı son 9 gün kaldı

Doların yükselişi beraberinde belli kalemlerde fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Türkiye'de konut fiyatları da artan maliyetler ve arz sorunu nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Konut sektörü iç pazara konut yetiştiremezken yabancılar da piyasayı ciddi manada etkiliyor.

Maliyetler ve kurdaki artış konut fiyatlarını artırdı Haberi

Maliyetler ve kurdaki artış konut fiyatlarını artırdı

Müteahhitler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE'deki artışı AA muhabirine değerlendirdi. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Müteahhitler uzun süredir maliyete gelen artışları fiyatlara yansıtmamışlardı. Bu sene hem kur hem de maliyet artışından gelen yükü fiyatlarına yansıtmaya başladılar. Yansıtmak durumundalardı da. Dolayısıyla piyasa direnebildiği kadar fiyatları yansıtmamak için direndi ama artık artışlar görülmeye başlandı" dedi. 


Küresel ekonomideki dalgalanmanın maliyetleri artırdığına dikkati çeken Ağaoğlu, iç piyasada satışların yolunda gittiğini söyledi. Ağaoğlu piyasada konut satışlarının önceki yıla göre artış gösterdiğini belirterek. gayrimenkul ve yapı sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olmayı sürdüreceğini kaydetti. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de şunları kaydetti: "2013'ün sonuna doğru doların...