28 / 04 / 2024

Maltepe Beşçeşmeler kentsel dönüşüm

Maltepe Beşçeşmeler kentsel dönüşüm

Beşçeşmeler Dönüşüm Projesi’ni bölge esnafının onayına sunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, bölge esnafı oy birliği ile destek verdi. Dönüşüm için yeni yılda çalışmaların başlaması hedefleniyor.

Maltepe Beşçeşmeler'de dönüşüm başlıyor!

Beşçeşmeler’de 63 bin metrekarelik alanda çalışma yürütecek olan belediye, “Maltepe Balıkçıköy Kentsel SİT Alanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi” adı altında, ilçenin tarihi mekânını yenileyerek, Maltepelilerin ve sanatseverlerin hizmetine sunacak.

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm için ilk kepçe vuruldu!

İstanbul Beşiktaş’ta Akat Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi’nde iki binanın yıkımının başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımı atıldı. Belediye iştiraki İmar A.Ş tarafından yapılan ilk dönüşüm yıkımında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yer aldı.

İstanbul Havalimanı'ndan mükemmel başarı! İlk beşe girdi

Official Aviation Guide’nin açıklamış olduğu rapora göre; İstanbul Havalimanı içinde bulunduğumuz ağustos ayında dünyanın en yoğun beşinci havalimanı oldu. İşte detaylar…

Abdül Batur'dan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybı yarattığına vurgu yaptı. Batur, Gültepe ya da Beştepeler olsun, kentsel dönüşümün başlamasını istediklerine dikkat çekti.

Maltepe Altayçeşme 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

Maltepe ilçesi, Altayçeşme Mahallesi, 16761 ada, 53 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

İzmir Beştepeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, Beştepeler'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için imar planlarını askıya çıkardı. 

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. 

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kayseri Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje ile ilçedeki konutlar depreme dayanıklı hale getiriliyor.

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!

Maher Yatırım Holding Üst Yöneticisi Levent Uluçeçen, kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Belediye bu çalışmalar dahilinde Yunusemre Mahallesi’nde B3 blok 104 daire için 22 Haziran'da ihale gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Kayseri Kocasinan Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ilçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi. 

Maltepe Beşçeşmeler kentsel dönüşüm Haberi

Maltepe Beşçeşmeler kentsel dönüşüm


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçenin tarihi semti Beşçeşmeler esnafı ile bir araya geldi. Başkan Kılıç’ın yanı sıra, Beşçeşmeler Esnaf Kültür Sanat Eğitim Derneği (BEKSED) Başkanı Nevzat Eren ve çok sayıda esnafın katıldığı toplantıda, proje ile ilgili geniş kapsamlı sunum yapıldı. Hazırlanan projeye göre,  Maltepe sahil dolgu alanı, Maltepe Tren İstasyonu, Tarihi Beşçeşmeler Meydanı, Maltepe Merkez Meydanı’nı kapsayan ve 11 bölümden oluşan bir dönüşüm süreci öngörülüyor. Bölgeler halinde başlanacak dönüşüm projesinin tamamlanmasının ardından, bölgenin Avrupa standartlarında, yeşil ile insanın buluştuğu, çocuklar için oyun alanlarının olduğu, tarihi dokusunu yaşatan çağdaş bir kent meydanına dönüşmesi hedefleniyor.


DÖNÜŞÜM 2017 YILINDA


Proje sunumunun ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Her meydanın bir hikayesi var, dünyada 500’den fazla meydanı inceleyerek projemizi hazırladık. Tarihi Beşçeşmeler Meydanımızı...