04 / 05 / 2024

Mamakta bir apartmanda büyük tehlike

Mamakta bir apartmanda büyük tehlike

Ankara Mamak’ta beş ay önce yoğun kar yağışı nedeniyle çöken Göl Apartmanı’nın istinat duvarında oluşan yarık, son yağışlar nedeniyle büyüdü. Apartmanda hâlâ 1 kişi yaşıyor

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Bir apartmanda kiracı olarak ikamet eden kimseler hangi hak ve sorumluluklara sahip olduklarını merak ediyor. Peki, apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Apartman ve site yöneticileri dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 22 daireli bir apartmanda yönetici olduğunu belirten okuyucu ev sahiplerine aidat listesini WhatsApp ile bildirdiğini belirtti. Borç listesinin suç olduğunu aktaran okuyucu, aylık bildirimde bu sütunun olmasını nasıl değerlendireceğini sordu.

Apartman toplantılarında vekalet kuralları nedir? 

Posta yazarı Tamer Heper, '12 bağımsız bölümü olan bir apartmanda eşi için vekalet alan bir malikin aynı zamanda komşusu için de vekalet alabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Gaziantep'te kiracı, tartıştığı ev sahibi ve oğlunu silahla yaraladı!

Gaziantep'te bir apartmanda oturan kiracı Erkan Ö, ev sahibi Orcay Ö. ve oğlu Mehmet Ö'yü silahla yaraladı.

Apartmanlardaki onarım ücretleri kiradan düşülebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '4 daireli bir apartmanda oturmaktayım. 3’ü ev sahibi biri kiracı. Asansörün eksiklikleri yaptırıldı. Daire başı bir ücret çıkarıldı. Kiracı olan arkadaş bu parayı ev sahibinden alamıyor. Bu kiracı arkadaş için çözüm ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Manisa Şehzadeler'de 7 katlı hasarlı bina tahliye edildi!

Manisa merkezli depremler sonrasında Şehzadeler ilçesinde 7 katlı bir apartmanda büyük hasar meydana geldi. Derin çatlaklar sonucunda binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Mamakta bir apartmanda büyük tehlike Haberi

Mamakta bir apartmanda büyük tehlike

Ankara Mamak’ta beş ay önce yoğun kar yağışı nedeniyle çöken Göl Apartmanı’nın istinat duvarında oluşan yarık, son dönemde etkili olan sağanak yağış nedeniyle büyüdü. Yetkililerin boşalttığı binada evi bulunan İbrahim Çoban, kalacak başka yeri olmadığı için apartmanda yaşamaya devam ediyor.


Mamak Neşet Ertaş Caddesi’nde bulunan Göl Apartmanı’nın istinat duvarı, geçtiğimiz ocak ayında etkili olan yoğun kar yağışının ardından çöktü. 2 daire ve 1 dükkanın zarar gördüğü olayın ardından hernüz müdahale edilmeyen duvardaki yarık, son günlerde etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle büyüdü. Apartmanın bahçe kısmında oluşan çatlaklar oluşunca, çevre güvenliği alan polis ve Mamak Belediyesi zabıta ekipleri, binayı boşaltarak vatandaşların giriş çıkışına izin vermedi. 


APARTMANDA TEK BAŞINA


Bina sakinlerinden İbrahim Çoban, kalacak yeri olmadığı için geceyi çökme riski bulunan dairesinde geçirdi. Çok korktuğunu...