02 / 05 / 2024

manisa bina yenileme çalışmaları son durum

manisa bina yenileme çalışmaları son durum

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte Kurşunlu Han ve Cumhuriyet Hamamı civarında devam eden sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceledi.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

İzmir'deki deprem Manisa'da bir binada çatlaklar oluşturdu! Bina tahliye edildi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar oluşan apartman boşaltıldı.

Esenler'deki riskli 40 bina birer birer yıkılıyor!

Toplam 98 bin riskli binadan 56 bininin yenilendiği Esenler'de bina yenileme çalışmaları sürüyor. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir binanın daha yıkımı yapılacak.

Manisa Şehzadeler'de 7 katlı hasarlı bina tahliye edildi!

Manisa merkezli depremler sonrasında Şehzadeler ilçesinde 7 katlı bir apartmanda büyük hasar meydana geldi. Derin çatlaklar sonucunda binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Manisa'da 305 bina ağır hasarlı!

Manisa Valiliği, Manisa Akhisar ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını belirtildi...

Manisa’daki depremde metruk bina çöktü, cami ve okul hasar gördü!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde metruk bir evin çöktüğü, bir minare ve okulun hasar gördüğü tespit edildi.

Manisa'da 5 bin 731 riskli bina var! 

Manisa'da 22 Ocak'tan bugüne yaşanan depremlerde Saruhanlı, Soma, Aksihar ve Kırkağaç ilçelerinde toplam 275 ağır hasarlı, 596 az hasarlı konut tespit edildi... 

Manisa'da 4 ilçede 275 ağır hasarlı konut var! 

Manisa Valiliği, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı'da ve Soma'da hasar tespiti çalışması yapıldığını açıkladı. 68 mahallede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 4 ilçede toplam 275 ağır hasarlı bina tespit edildi...

manisa bina yenileme çalışmaları son durum Haberi

manisa bina yenileme çalışmaları son durum


Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte Kurşunlu Han ve Cumhuriyet Hamamı civarında devam eden sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceledi. Çalışmaları yürüten firmadan bilgi alan Gençoğlu ve Açıkdil bölge esnafıyla görüştü. Çatısı akan bazı binaların yeniden elden geçtiğini belirten Başkan Danışmanı Mimar Açıkdil, çalışmalarla ilgili şu anda herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

Manisa’nın Turistik Değeri Artacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dükkanlarında başlattığı çalışmalardan memnun olduğunu belirten esnaflar, yapılan restorasyon çalışmalarının Manisa’nın turistik değerini arttıracağını söylediler. Ayrıca bölgenin canlanacağını ve modern bir hale geleceğini ifade eden dükkân sahipleri çalışmaların yakın zamanda bitmesi noktasında görüş bildirdiler.

Anıtlar Kurulu İle Ortak Yürütülüyor

Bölgede devam eden sokak sağlıklaştırmalarının Anıtlar Kurulu ile ortak yürütüldüğüne dikkat çeken Açıkdil, “Anıtlar kurulu ile müşterek çalışıldığından...