03 / 05 / 2024

Manisa Milletvekili Erkan Akçay

Manisa Milletvekili Erkan Akçay

Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Manisa Turgutlu OSB projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Manisa Turgutlu 1. OSB projesine ilişkin sorunlar Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından meclise taşındı. Akçay sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti..

İcra takibine alınan borç miktarı 53,5 milyar liraya kadar yükseldi! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 1,1 milyar lira daha yükselerek 53,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

AKP’li isimden memurları kızdıran ‘maaş’ açıklaması

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in memur maaşlarına yönelik yaptığı açıklama büyük tepki topladı.

Asgari ücrete zam mı geliyor? AK Partili Milletvekili açıkladı

Gündemin en çok merak edilen konularının başında Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu geliyor. Asgari ucret zammına ilişkin müjdeli haber AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'dan geldi. Ücretlerde iyileşmelerin olacağını belirten Akkal, "En kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapı

2018-2021 yıllarında satılan araziler meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bakanlık tarafından 2018-2021 yılları arasında satışı yapılan arazilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Bursa Şehir Hastanesi Metrosu'nun akıbeti meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi Metrosu ile ilgili bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Manisa'da üç ayda bine yakın esnaf kepenk indirdi!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa’da sadece üç ayda bine yakın esnafın daha kapısına kilit vurduğunu söyledi.

Bekir Başevirgen'den Soma OSB çağrısı!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Soma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin hızlandırılması için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

2 milyon çiftçinin arazi tapusuna ipotek kondu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, çiftçi açıklaması gündem oldu. CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Mahir Ünal, çiftçinin cep telefonuna bakıyor fakat tapusundaki ipotekleri görmezden geliyor. 40 milyon dekar tarım alanı ipotek altında" dedi.

Manisa Milletvekili Erkan Akçay Haberi

Manisa Milletvekili Erkan Akçay


Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akçay, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Önergesinde "Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin arasında 20 Mayıs 2010 tarihinde 4 yıllık öğrenim bölümleri açılmasına yönelik protokol imzalanmıştır." diyen Akçay "Bu protokole göre; Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Salihli ilçesi Karaoğlanlı Köyü 1151 Ada ve Parsel numaralı Celal Bayar Üniversitesi Yüksekokul Kampüsü içerisinde Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğine arsa tahsis edecektir. 


Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Celal Bayar Üniversitesince kendisine tahsis edilen bu arsaya Rektörlükçe onaylı projeye uygun okul binasının kaba inşaatını yapacak ve Celal Bayar Üniversitesine devredecektir. Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli Üniversite Yaptırma ve Yaşatma...