17 / 07 / 2024

Manş Tüneli arıza

Manş Tüneli arıza

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çamyuva-Phaselis Tüneli'nin akıbeti meclis gündeminde!

Antalya'da bulunan Çamyuva-Phaselis Tüneli'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi tamamlandı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki FORCE Technology Test Laboratuvarı'nda 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli testi yapıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi başarıyla tamamlandı.

Avrasya Tüneli'den günlük 30 bin araç geçmeli!

Yapı Merkezi'nin Kurucusu ve Avrasya Tüneli projesinin müteahhidi Ersin Arıoğlu, tünelden bir ayda günlük geçişin 25 bin araca ulaştığını söyledi. Arıoğlu, “Günlük 30 bin kemik müşterimiz olması ilk hedefimiz'' dedi.

Avrasya Tüneli ile kesintisiz ulaşım başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtasını 5’inci kez birleştiren Avrasya Tüneli’nin açılışında, “Bu tünel sayesinde İstanbul’un iki yakası arasında dışarıdaki iklim şartlarından etkilenmeden kesintisiz ulaşım mümkün haline geldi” dedi.

Avrasya Tüneli nasıl başarılı oldu!

Avrasya Tüneli hizmete girmek için gün sayıyor. Üstelik hizmete girmeden önce de önemli bir ödül alarak Türkiye’yi gururlandırdı. AK Parti hükümetleri olmasaydı kesinlikle mevcut ihale şekli ve kazanan şirketin ekonomik yapısıyla finansman bulma şansı olmayacaktı. Peki, başarı nasıl geldi?

Denizli Honaz Tüneli 2018'de açılacak!

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, ''Antalya ve Muğla ile olan araç trafiğini rahatlatacak Honaz Tünelleri'nin bitmesi için 4 taraftan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Süreci iyi yönetirsek 2018 yılında tüneli bitirme imkanımız olur.'' dedi.

Amanos Tüneli Hatay'ın ekonomisini uçuracak!

Amanos Dağları’nın terörden arındırılacağını söyleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, Amanos Tüneli ile de Hatay ekonomisinin uçuşa geçeceğini vurguladı.

Avrasya Tüneli dünyayı nasıl değiştirdi?

Avrasya Tüneli'nin liderliğini yapan Yapı Merkezi’nin CEO’su ve Yapı Merkezi inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Fortune Dergisi'nde projenin dünyayı nasıl değiştirdiğini anlattı.

Manş Tüneli arıza Haberi

Manş Tüneli arıza


İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.


İngiltere ile Fransa arasındaki tünelde yolculuk yapan Eurotunnel treni, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan yaklaşık 12 kilometre sonra elektrik kesintisi yüzünden arızalandı. Arıza yüzünden yaklaşık altı saatlik gecikmeler yaşanırken yolcular da iki saat boyunca trenin içinde sıkışıp kaldı.


Fırsattan istifade tünelde fotoğraf çeken yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, arızalanan trenden tahliye edilip, kendilerini almaya gelen bir diğer trene aktarıldı. Yolcular güvenli bir şekilde Fransa'ya ulaştırıldı ancak bu sefer de diğer trende kalan bagajlarını beklemeye başladı.



1988 yılında inşaatına başlanan ve 1994'te açılan Manş Tüneli, İngiltee'yi Avrupa kıtasına bağlıyor. Tünelin en dipteki noktası 75...