29 / 04 / 2024

mantolama ile tasarruf nasıl sağlanır

mantolama ile tasarruf nasıl sağlanır

Isı yalıtımı ile ilgili bilgileri genel olarak aşağıda anlatmaya çalışıyoruz. Isı yalıtımının en temel faydası binalara uygulandığında kışın ısınmada yazınsa serinlemede insanlara önemli ölçüde enerji tasarrufu yapmayı sağlamasıdır...

Şekerbank'tan kullandıkça kazandıran mevduat hesabı!

TCMB’nin politika faizlerini artırma trendiyle birlikte mevduat faizlerindeki faiz yarışı da hızlanırken, bankalar da bir yandan yeni ürünler ile tasarruf sahiplerini TL mevduata davet ediyor. Şekerbank da TAM hesap ile kullandıkça daha fazla kazandırıyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan 2 bin 500 TL ödeme ile ev, 1.000 TL ile araba sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev, 1.000 TL'ye de araba sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nedir? Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işler? İşte Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ayda 2 bin 500 TL’ye ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Peki Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı nasıl işliyor? Yapı Tasarruf Sandığı nedir? İşte Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile ilgili merak edilen her şey...

Daha az su, daha az enerji! Tam tasarruf makinesi! İşte Bosch Solo bulaşık makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Daha az su, daha az enerji ve daha çok performans sunan Bosch bulaşık makineleri ile tasarruf sağlayacaksınız. Avantajlı fiyatları ile en çok tercih edilen makineler arasında yer alan Bosch Solo bulaşık makinesi fiyatları ne kadar? İşte Bosch Solo bulaşık makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!

Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye kararının ardından 53 bin kişi mağdur oldu.

Tasarruf finansmanında tasfiye edilen şirketlere ödenen paralar ne olacak?

BDDK tarafından yapılan düzenleme ile tasarruf finansmanı sektöründe 21 şirket tasfiye edildi. Ev hayali kuran vatandaşlar bu şirketlere 601 milyon TL öderken bu paraların ne olacağı merak konusu oldu.

Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı dolandırıcılığı önler mi?

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Peki bu sermaye şartı, dolandırıcılığı önler mi? Tasarruf finansman şirketlerinde sermaye artırımı sorunları çözecek mi?

Tasarruf finansman şirketlerine 1 ay süre!

Çıkarılan yasa ile tasarruf finansmanı şirketlerine en az 100 milyon TL ödenmiş sermaye şartı getirildi. Tasarruf finansman şirketlerinin biir ay içinde BDDK'ya uyum planlarını sunmaları ve Finansal Kurumlar Birliği'ne üye olmaları gerekli...

Ankara-Niğde Otoyolu ile yılda ne kadar tasarruf edilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılış töreninde bu otoyol ile yıllık 1 milyar 628 milyon TL tasarruf sağlanacağını belirtmişti.

Avrasya GYO'nun çıkarılmış sermayesi 144 milyon TL'ye artırıldı!

Avrasya GYO'nun 72 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 144 milyon TL'ye artırılması nedeniyle, ihraç edilecek 72 milyon TL nominal değerli payların halka arzına ilişkin izahname ile tasarruf sahiplerine satış duyurusu yapıldı.

Birevim'den Büyüyen Tasarruf Yöntemi ile ev sahibi olma imkanı!

Tasarruf finans sektörünü geliştiren “Birevim”, ev ya da arabanın teslim alınma tarihi bazında, “Büyüyen Tasarruf Yöntemi” ile, sektöründe yine bir ilke imza atıyor.

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Beykoz Şubesi açıldı! 

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.İstanbul Beykoz Şubesi bugün Beykoz'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mahir Orak tarafından açıldı.

Tasarruf AŞ, Bahar Kampanyasıyla isteyeni ev sahibi yapıyor!

Tasarruf AŞ, Bahar Kampanyası ile konut sahibi olmak isteyenlere farklı avantajlar sunuyor.

mantolama ile tasarruf nasıl sağlanır Haberi

mantolama ile tasarruf nasıl sağlanır


Isı yalıtımı ile ilgili bilgi!


Isı, yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa doğru akar ve direncin en az olduğu yol boyunca en fazla ısı akışı oluşur. Yüksek sıcaklık bölgesinin yanından, düşük sıcaklık bölgesine bir sıcaklık farkı oluşur. Isı yalıtımı ise sıcaklık farkından olan ısı akışını düşürerek, sıcaklık farkını korumayı sağlar.


Büyük alet/araçların birçoğunda yalıtım yer alır. Örneğin, fırınlarda, soğutucularda, dondurucularda ve su ısıtıcılarında. Çoğu halde, yalıtım çevreye olan ısı kaybını engellemeye yarar. Diğer hallerde ise, çevreden gelen ısıya karşı koruma sağlar.


Isı yalıtımı ile ilgili bilgiler arasında ısı transferinden de bahsetmek uygun olur. Isı transferi üç yolla olur:


1) Kondüksiyon ya da iletim, madde veya cismin bir tarafından diğer tarafına ısının iletilmesi ile oluşan ısı transferinin bir çeşididir. Isı transferi daima yüksek sıcaklıktan, düşük sıcaklığa...