16 / 05 / 2024

mantolama yaptırmanın cezası var mıdır

mantolama yaptırmanın cezası var mıdır

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" deniyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu? Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası nedir?

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Güçlendirme hangi durumlarda tercih edilmeli?

Riskli binalarda oturan vatandaşlar binayı yıkıp yeniden yaptırmanın maliyeti yüksek olduğu için güçlendirme çalışmaları ile ilgili detayları araştırırken, İnşaat Doktoru da X hesabı üzerinden güçlendirme ile ilgili merak edilen detayları paylaştı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.

Otomobillerini satmak isteyenler dikkat! Yeni düzenleme getirildi! Bunu yapmanın cezası 100 bin TL

Otomobil piyasasına yönelik yapılan yaptırımlar ve denetimlere bugün bir yenisi daha eklendi. Otomobillerini satmak isteyenlere yönelik getirilen bu yeni düzenlemede kurala uymayanlara tam 100 bin TL ceza uygulanacak.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olan yapılar arasında yer alıyor. Uygun fiyata ev yapmak isteyenler prefabrik ev yaptırmanın şartlarını merak ediyor. Peki, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar...

Kiralarda denge şaştı! 10 kiracıdan 9'u bütçesine uygun ev bulamayacağını belirtiyor!

Ipsos Araştırma şirketinin kiracılar ve ev sahiplerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonucunda çarpıcı detatlar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptı! Ateca’nın yeni fiyatını görenler resmen gözlerine inanamadı!

Ağustos ayında tüm modellerinin fiyat listesini revize eden Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptığını açıkladı. Seat’ın zam haberinin ardından Ateca’nın yeni fiyatı merak konusu oldu.

Altın bilezik borcu olanlar yandı! Bilezik fiyatları tavan yaptı! 14 Temmuz Cuma altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün yeni rekora imza attı. Gram altın 1668 lira olurken altın bilezik fiyatları tavan yaptı. Altın bilezik borcu olanlar yandı. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları...

Prefabrik ev yaptırmanın maliyeti nedir? 2 katlı prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler, kolay kurulumu açısından pek çok kişinin tercih ettiği bir yapı türüdür. Bu yapıların fiyatları da metrekaresine, kullanılacak malzemenin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. İşte detaylar!

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

A101 market yine yaptı yapacağını! Fiyatı 62.50 TL'ye düştü

Zamlardan bunaldığımız bir dönemde gereksinimlerimiz arasında yer alan ürünlerden birine zam bile yapılsa bu herkesi mutlu ediyor. A101 markette en çok tüketilen tuvalet kağıdına indirim yaptı. 16'lı tuvalet kağıdının satış fiyatında yüzde 10 indirim uygulandı. İşte detaylar.

mantolama yaptırmanın cezası var mıdır Haberi

mantolama yaptırmanın cezası var mıdır

Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası!

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri; 20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabiliyor. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C'nin oldukça altında seyrediyor. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C'nin oldukça üstünde değere sahip oluyor.


Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer oluyor. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana geliyor. 


Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" deniyor. 


Isı yalıtımı binaların; çatılarına, dışa veya garaj, depo gibi kullanılmayan bölümlere bakan duvarlarına, toprak veya içerisinde yaşanmayan mahaller ile daireleri ayıran döşemelerine, tesisat boruları ile havalandırma kanallarına yapılıyor.


Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı dogramalar kullanılarak kışın pencerelerden olusan ısı kayıpları azaltılıyor, yazın...