24 / 07 / 2024

Mardin Güvercinlerini Koruma ve Yaşatma Derneği

Mardin Güvercinlerini Koruma ve Yaşatma Derneği

Veysi Toparlı'nın güvercin tutkusu, görenleri şaşırtıyor. Toparlı, özel olarak kiraladığı 5 dairede, 55 yıldır güvercin besliyor. Yıllık 3 ton yem tüketen kuşların toplam masrafı ise 20 bin TL'yi buluyor.

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Salda Gölü Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile korunuyor!

Bilimsel değerinin yanı sıra beyaz kumsalı, turkuaz rengi berrak suyuyla eşsiz doğa güzelliğiyle dikkat çeken Burdur Salda Gölü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çevre Koruma ve Düzenleme Projesi ile her açıdan korunuyor.

Salda Gölü'nün imar planlarının iptali için kritik gün!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan dava bugün sonuçlanacak.

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

Sit alanlarında koruma alanı değişikliği meclis gündeminde!

Sit alanı ilan edilen ovalarda koruma alanı değişikliğine gidilip gidilmediği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaga Gölü için 'Koruma Amaçlı İmar Planı' onaya sunuldu!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yer alan doğal sit alanı Gaga Gölü için hazırlanan 'Koruma Amaçlı İmar Planı', Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'na onaya sunuldu.

Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı .Salda Gölü özel koruma bölgesi kararında düzeltme ise bugün yayımlandı.

Salda Gölü özel koruma bölgesi ilan edildi!

Salda Gölü’nün özel çevre koruma bölgesi olarak tespit ve ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mardin Güvercinlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Haberi

Mardin Güvercinlerini Koruma ve Yaşatma Derneği


"Güvercinin hastasıyım" diyen Mardin Güvercinlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı  Veysi Toparlı, şunları söylüyor: "33 farklı türden güvercinim var. Taklacı güvercinlerin bir çift yumurtası 10 bin liradan başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Çin'den gelen bir meraklı, Mardin'den 45 bin liraya güvercin aldı. Güvercin dünyasının Messi ve Ronaldo'su bende. Ama satılık...