05 / 05 / 2024

mardin tarihi eser restorasyonu

mardin tarihi eser restorasyonu

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, bölgede 10 yılda 3 bin 500'ün üstünde tarihi eseri restore ettiklerini söyledi. Tüysüz, restorasyon çalışmalarının yanında sosyo-ekonomik çalışmalarının da olduğunu vurguladı...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

TOKİ Mardin projesiyle 148 yeni konut geliyor! İhale tarihi belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesiyle Savur ilçesine 148 yeni konut geliyor. İşte TOKİ Mardin 2023 projesi ihale tarihi...

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Kadıköy'deki Razi Trak Köşkü satılıyor!

İstanbul'da bulunan ve Fransız bir mimar tarafından yapıldığı tahmin edilen 1’inci derece tarihi eser Razi Trak Köşkü, 85 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

mardin tarihi eser restorasyonu Haberi

mardin tarihi eser restorasyonu


Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, bölgede 10 yılda 3 bin 500'ün üstünde tarihi eseri restore ettiklerini söyledi. Tüysüz, restorasyon çalışmalarının yanında sosyo ekonomik çalışmalarının da olduğunu vurguladı.


Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı’yı ziyaretinde Vakıflar Haftası nedeniyle vakıfta bulunan ve hayatını kaybetmiş hayırseverler için bir Mevlit programı düzenleyeceklerini ifade etti.


Vakıfların tarihsel geçmişine değinen Tüysüz, ”Bir sloganımız var 'Kadim Şehirler Vakıf Ruhuyla Yoğrulmuştur'. Mardin’de bu örnek şehirlerden hem de en önemlilerinden biri. Kentte adım başı vakıf eserleriyle karşılaşıyoruz. Biz bu vakıfları gelecek nesillere sapasağlam bir şekilde ulaştırmanın gayreti içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. " dedi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak bölgede 10 yılda 3 bin 500'ün üstünde tarihi eseri restore ettiklerini belirten...