18 / 05 / 2024

Markalı konut alıcısı seçimini hangi kriterlere göre yapıyor

Markalı konut alıcısı seçimini hangi kriterlere göre yapıyor

Son yıllarda konut piyasasındaki hareketlilik, özellikle büyükşehirlerde inşa edilen markalı konut projeleriyle büyük artış gösteriyor. Lüks projelerden konut sahibi olmak isteyenler, birçok konut projesi arasından tercih yapıyor.

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Yüksek faiz oranları nedeniyle krediye ulaşamayan konut alıcıları 1 ila 3 milyon TL'lik ucuz konutlara yöneldi. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada her 100 konuttan sadece 7-8 tanesi kredi ile alınabildiğini kaydetti.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Migros markalı ürünlerde avantajlı indirimler alıcısını bekliyor! İşte Migros 2022 fiyat listesi...

Migros kendi markası olan ürünleri vatandaşlara indirimli fiyatlarla satmaya devam ediyor. Migros sanal markette avantajlı indirimler alıcısını bekliyor. İşte Migros 18 Mart 2022 sanal markette indirimli ürünlerin fiyat listesi.

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

Bolu'da 1 milyon 270 bin konut, alıcısını bekliyor!

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

Faiz indirimi konut alıcısını harekete geçirdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte konut yatırımcısı yeniden bankadaki mevduatını konutta değerlendirmeye başladı" dedi...

Belirsiz ortam, konut alıcılarını olumsuz etkiliyor!

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu yaptığı açıklamada belirsiz ortamın konut alıcılarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Konut mağduriyetine son! Fesih hakkı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hem konut alıcısı hem de müteahhit olası mağduriyetlerden korunacak. Detayları henüz netleşmeyen düzenleme kapsamında tek taraflı fesih hakkı getiriliyor.

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

Markalı konut alıcısı seçimini hangi kriterlere göre yapıyor Haberi

Markalı konut alıcısı seçimini hangi kriterlere göre yapıyor

Sinan Gayrimenkul’ün, Bahçeşehir’de yükselen Sky Bahçeşehir Projesi üzerinden yaptığı araştırmada, konut alıcılarının markalı ve lüks projeler arasında tercih yaparken en çok yatırım değerine önem verdiği sonucu çıktı.


Sinan Gayrimenkul, Sky Bahçeşehir Projesi’ne gelen bin talep üzerinden yaptığı araştırmada; konut alıcılarına ‘Lüks ve markalı projeler arasında seçim yaparken tercihinizi belirleyen ana unsur nedir?’ sorusunu yöneltti. Yapılan anket sonucunu değerlendiren Sinan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alrashdan ‘İnşaat sektöründe de birçok sektörde olduğu gibi binlerce oyuncu var. Dolayısıyla konut alıcılarının da çok fazla seçeneği bulunmakta bu da alıcı için zor bir seçim sürecini beraberinde getiriyor. Sektördeki tecrübemiz ve pazar analizlerimizle sektörün nabzını tutarak projelerimizi şekillendiriyoruz. En son yaptığımız araştırma hem sektöre ışık tuttu hem de Sky Bahçeşehir’in markalı projeler arasında neden tercih...