12 / 05 / 2024

Marmara Adasındaki mera alanları kiralandı mı

Marmara Adasındaki mera alanları kiralandı mı

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nın Çınarlı Köyü’nde yaklaşık 65 yıldır hayvancılık yapan Hacı Remzi Kavran mera alanlarının kiralanmasına isyan etti...

Kuşadası Beks Otel'in oda sayısı 320'ye çıkıyor!

Beks Çorap ve İç Giyim San. ve Tic. A.Ş., Aydın Kuşadası'ndaki Beks Otel Projesi'nin kapasite artışı için ÇED'e başvurdu. Proje 145 milyon 189 bin 120 TL'ye mal olacak.

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Kuşadası'ndaki gayrimenkul fiyatlarına Afgan dopingi!

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Kuşadası Emlakçılar Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım, Afganlar’ın Kuşadası’nda yatırımı tercih ettiğini, bu durumun arsa fiyatlarını 5 kata kadar yükselttiğini vurguladı. Bölgede, kiralık evler de karaborsaya düştü.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...

Kuzey Marmara fayındaki gerilim hangi bölgeleri etkiliyor?

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de bugün sabah saatlerinde yaşanan depremle ilgili konuştu. Naci Görür, "Kuzey Marmara ile birlikte buralarda da gerilim artıyor" şeklinde konuştu.

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Mistral GYO Kuşadası'ndan 2 arsa aldı! 

Mistral GYO tarafından Aydın Kuşadası'ndaki 2 arsanın yüzde 50'si satın alındı. İmzalanacak protokol kapsamında her bir arsa için arsa sahibine 25 bin avro, toplam 50 bin avro kaparo ödemesi yapılacak. 

Marmara Adasındaki mera alanları kiralandı mı Haberi

Marmara Adasındaki mera alanları kiralandı mı

Türkiye'nin Gökçeada'dan sonra en büyük 2. adası olan Balıkesir'e bağlı Marmara Adası… Nüfusu da 9 bin 870… Denizden 709.65 metre yüksekliği ve 117 kilometrekarelik yüzölçümü ile adalar topluluğunun en büyük ve en stratejik olanı… Çünkü… İstanbul ve Çanakkale Boğazları arasındaki denizyolu ulaşımının ana üssü olacak noktada.

Çanakkale Boğazı'na 40, İstanbul Boğazı'na 60 ve Trakya Hasköy Burnu'na 11 deniz mili uzaklıkta bulunuyor. Sözcü'den Aytunç Erkin bugünkü yazısında mera alanlarının kiralanmasını kaleme aldı. İşte Erkin'in o yazısı...

Size ‘ada' tarihini anlatmayacağım… Yıllardır ailemle tatilimi geçirdiğim Marmara Adası'nın Çınarlı Köyü'nde yaşayan bir köylünün hikayesini paylaşacağım…

REMZİ AMCA İLE YOLCULUK

Hacı Remzi Kavran… 76 yaşında… Babası 1926'da Rize'den gelip Çınarlı'ya yerleşmiş… Remzi Amca da 1944 yılında Rumlar'dan kalan bu köyde doğmuş… Tek işi hayvancılık. Ancak… Sorun...