06 / 05 / 2024

Marmara Depremine hazırlıklı mıyız

Marmara Depremine hazırlıklı mıyız

Yapı Denetim Birliği 17 Ağustos ile ilgili basın açıklaması yaptı. Afet riski özellikle de deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stoğunun bulunduğu ilçelerde, alanlarda yasanın öngördüğü amaç henüz gerçekleştirilemedi.

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Vivo X100 serisi: Yüksek çözünürlüklü kameralar ve güçlü işlemcilerle geliyor!

Vivo, mobil teknoloji arenasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yeni X100 Serisi, yüksek çözünürlüklü kameraları ve güçlü işlemcileriyle dikkat çekiyor. Seri içerisinde X100, X100 Pro ve X100 Pro Plus modelleri bulunacak.

Marmara Bölgesi ve İstanbul halkı için kritik dönem: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Marmara Bölgesi doğal felakete hazırlıklı olmalı! İstanbulluları korkuya sürükleyen uyarı: Marmara Denizi tehlikeli şekilde ısınıyor!

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 

Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar, Marmara depremini işaret ederek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Seçim sonrası olası kur hareketlerine hangi şirketler hazırlıklı? Hangi şirketlerin döviz açığı var?

Seçim yaklaştıkça olası kur hareketlerine hazırlıklı olmak önemli. Peki reel sektör döviz varlıkları açısından bu konuda ne kadar hazırlıklı? Halka açık şirketlerden 244 tanesi net döviz pozisyonu fazla verirken, 198 şirketin döviz açığı bulunuyor. İşte, halka açık şirketlerin döviz varlıkları…

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Büyük İstanbul depremine hazırlık: Acil müdahale senaryosu hazırlandı! 

SBÜ Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, olası İstanbul depremine hazırlık konusunda açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

TÜRKONFED ve TÜSİAD resmen duyurdu. Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

Altın kahini İslam Memiş’ten Şubat uyarısı geldi! Yatırımcılar buna hazırlıklı olsun

Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş, Şubat ayı için tüm yatırımcıları uyardı. Yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan İslam Memiş “Hazırlıklı olun” diyerek yatırımcıya seslendi. İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...

Dolar resmen gümbür gümbür geliyor! Elinde doları olanlar hazırlıklı olun! 15 Temmuz 2022 dolar kuru

Dolar/TL'de son dakika rakamları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. ün yükselişe geçen dolar yükselmeye devam ediyor. Dolar resmen gümbür gümbür geliyor. Elinde doları olanlar hazırlıklı olun! Son dakika dolar kuru 15 Temmuz 2022...

IMF'den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan ülkeleri Fed'in faiz artırımı beklentisi nedeniyle çalkantılı bir döneme hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. IMF, bu ülkelerdeki yüksek enflasyona ve kamu borcuna dikkat çekti.

Marmara Depremine hazırlıklı mıyız Haberi

Marmara Depremine hazırlıklı mıyız

Ülkemiz için asrın felaketi olarak tanımlanan Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmiş olmasına rağmen alınması gereken önlemlerin tam olarak alınamamış, deprem odaklı dönüşümün sağlanamamış olması sebebiyle vatandaşlarımızda olası depremlerin meydana getirebileceği yıkımın ve kayıpların endişesi giderilememiştir.

2 yıl kadar önce çıkarılan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüme esas teşkil edebilecek yasayla uygulama hızlandırılmak istenmiş ancak dönüşüm çoğunlukla arsa rantının yüksek olduğu bölgelerde karşılık bulabilmiştir. Afet riski özellikle de deprem riski altında bulunan eski yapı yoğunluklu ve kalitesiz bina stoğunun bulunduğu ilçelerde, alanlarda yasanın öngördüğü amaç henüz gerçekleştirilememiştir.

Ayrıca uygulamanın büyük bir kısmı TOKİ / EMLAK GYO ve Belediyeler eliyle yapıldığından inşa edilen yapıların denetimi 4708 sayılı Yapı Denetimi Yasası kapsamı dışında bırakılmaktadır.

Neredeyse tamamı deprem riski altında bulunan ülkemizin herhangi bir bölgesi her an...