28 / 04 / 2024

Marmarada tsunami tehlikesi

Marmarada tsunami tehlikesi

Türk ve Japon bilimadamlarının işbirliği ile geçen yıl başlatılan 'Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye'de Eğitim Projesi' (MARDİM) kapsamında yapılan çalışmalarda 1 yıl geride kaldı...

Marmara ve çevresine 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonu kurulacak!

Marmara ve çevresinde 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonunun kurulacağı gündeme geldi. İşte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünce yapılacak o çalışmanın detayları...

İzmir'deki fay hattı işaret edildi! Tsunami riski için harekete geçilmeli...

İzmir körfezindeki tüm kıyıların ve koyun geometrisi çıkartılıp, deprem kaynaklı tsunami risklerini araştırılması için harekete geçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il açıkladı: 7.1 büyüklüğünde sallanacak! Uzman isim tsunami de var dedi!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7.1 büyüklüğünde deprem beklediği o ili açıkladı ve tsunami uyarısında bulundu. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması...

Altın tsunami gibi ortalığı kasıp kavurdu! Bugün gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın, Merkez Bankası faiz kararı sonrası hızla yükseldi. Gram altın haftanın son işlem gününde rekor tazeledi. Bugün de yükselmeye devam eden altın tsunami gibi kasıp kavurdu. Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 24 Haziran 2023 altın fiyatları.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı! 

İstanbul'da olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelmesi beklenen tsunami dalgaları ile ilgili uyarılar peş peşe yapılıyor. İşte uzman isimlerin o açıklamaları ve tsunami riski olan yerler...

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'nin deprem riski sık sık gündem oluyor. Marmara'da bir sene içinde iki tane 7'den büyük deprem olabilir! Prof. Dr. Şükrü Ersoy, tsunami riskini de açıkladı!

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Marmarada tsunami tehlikesi Haberi

Marmarada tsunami tehlikesi

Japon bilimadamı Prof. Yoshiyuki Kaneda: "Marmara Denizi içinde meydana gelebilecek bir depremin tsunami yaratma potansiyeli var"


Türk ve Japon bilimadamlarının işbirliği ile geçen yıl başlatılan 'Marmara Bölgesi'nde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye'de Eğitim Projesi' (MARDİM) kapsamında yapılan çalışmalarda 1 yıl geride kaldı. Japon Deniz ve Yer Bilimleri Teknoloji Kurumu ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütülen ve Marmara Bölgesi'nde deprem ve tsunami zararlarının azaltılmasını amaçlayan projenin detayları hakkında bugün basın toplantısı düzenlendi. 


Kandilli Rasathanesi'nde yapılan toplantıya katılan, aynı zamanda MARDİM Projesi'nin koordinatörlüğünü de yürüten Japon Prof. Yoshiyuki Kaneda ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Nurcan Meral Özel, proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Prof. Nurcan Meral Özel, proje ile amaçlarının,...