16 / 05 / 2024

Marmaray banliyö projesi

Marmaray banliyö projesi

Marmaray'da, bir yıl içinde 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray, birinci yaşını kutluyor.

Marmaray'da hedef 365 milyon yolcu!

Banliyö hatlarının iyileştirilmesi projesinin 2015 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Gebze-Halkalı arasındaki banliyö sisteminin metro standardına yükseltilmesinden sonra Marmaray'da hedef, günde 1 milyon yolcu olarak belirlendi

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Kayseri Banliyö Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak!

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya düştü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Gebze-Halkalı Banliyö Projesi, İstanbul için sadece bir banliyö demir yolu hattı değil bu hat İstanbul’un tüm raylı sistemlerini birleştiren ana omurgadır'' diye konuştu. 

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattı'nın deneme sürüşünde kaza!

İstanbul Florya’da, Halkalı - Sirkeci Banliyö hattında deneme seferi yapan Marmaray treni ile demiryolu yenileme aracı çarpıştı. Kaza sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi.

GAZİRAY projesinin yüzde 70'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada GAZİRAY Banliyö Projesi'nin genel anlamda yüzde 70'inin tamamlandığını belirtti.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

İzmir Aliağa Demiryolu-Banliyö imar planı değişikliği askıda!

İzmir Aliağa-Bergama Demiryolu Projesi sınırlarında kalan alanda Demiryolu-Banliyö amaçlı 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Marmaray banliyö projesi Haberi

Marmaray banliyö projesi


Marmaray'da, bir yıl içinde 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray, birinci yaşını kutluyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete giren Marmaray'ın, Ayrılık ÇeşmesiKazlıçeşme kesiminin açılışından bugüne kadar 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı. 

Boğazın altından geçişten sonra Avrupa yakasında ilk istasyon olan Sirkeci'de Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla, Avrupa yakasındaki son istasyonu olan Kazlıçeşme'de ise karayolu toplu taşıma araçlarıyla aktarmanın mümkün olduğu Marmaray'da 3 bin araçlık park yeri bulunuyor. 

Yolcularının yüzde 48'inin Anadolu, yüzde 52'sinin Avrupa yakasından geldiği Marmaray, Anadolu yakasında, Ayrılık Çeşmesinde KadıköyKartalMetrosuna, Üsküdar'da deniz ve karayolu...