02 / 05 / 2024

marmarayda ücretli geçişler başladımı

marmarayda ücretli geçişler başladımı

Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan Marmaray'da, 15 gün olan ücretsiz taşıma sona erdi. Sabah 06.00'dan itibaren ücretli geçişler başladı....

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Piyasalarda işler bıçak gibi kesildi! Vadeler uzadı, taksitler arttı

Yüksek enflasyon her geçen gün vatandaşın alım gücünü zorluyor. Alım gücünün eski yıllara oranla azalması nedeniyle ticaret hayatında da işler durma noktasına gelirken, KOBİ’ler de alacaklarını tahsil etmekte zorlanıyor. Vadeler altı aya kadar uzadı.

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.

Dövizden TL'ye geçiş kararı sektöre can simidi oldu!

Dövizden TL’ye geçiş kararının perakende sektörü için ‘can simidi’ olduğunu belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’ler mağazaların erken çıkışı için uyguladığı yüksek cezaları da kaldırsın” diye açıklama yaptı. 

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul tamamlandığında boğazlarda geçişler nasıl olacak?

2. Osmanlı Coğrafyası Uluslararası Arşiv Kongresi, 20-24 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek. 63 ülkeden akademisyenin katılacağı kongrede, 'asırlık sorunlar' görüşülecek. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında boğazlarda geçişlere nasıl izin verileceği anlatılacak.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti internetten ödenebilecek!

Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler geçiş ücretini www.avrasyatuneli.com adresinden kolayca ödeyebilecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ücretli geçişler başladı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanan sürücüler bugün itibari ile ücretli geçiş yapmaya başladı. Saat 00.00’yi gösterdiği anlarda gişelerden çıkan sürücüler, OGS ve HGS’de yaşanan sorun nedeni ile ücretli geçiş için sıraya girdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş" köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle köprüden geçişler 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacak.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri ne kadar?

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı!

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

marmarayda ücretli geçişler başladımı Haberi

marmarayda ücretli geçişler başladımı


Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan Marmaray'da, 15 gün olan ücretsiz taşıma sona erdi. Sabah 06.00'dan itibaren ücretli geçişler başladı. 


Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Kurt, 15 günlük ücretsiz taşıma döneminde ciddi bir yoğunluk yaşandığını ve 4-5 milyon arasında yolcu taşındığının tahmin edildiğini kaydetti. 


Bu sabah 06.00 itibariyle ücretli geçişlerin başladığını hatırlatan Kurt, "Tam bilet 1,95 lira, öğrenci bileti 1 lira. Yolcu, Marmaray'dan önce bir toplu taşıma kullanmışsa, Marmaray'da ikinci aktarmayı yapıyorsa, tam bilet 1,40 lira, öğrenci 40 kuruş. Engelli yolcularımız için bilet fiyatı 95 kuruş" dedi. 


Kurt, günlük ortalama 200 binin üzerinde yolcu taşımayı hedeflediklerini ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıyoruz....