22 / 05 / 2024

mart ayında yabancılara kaç konut satıldı

mart ayında yabancılara kaç konut satıldı

İlk çeyrekte yabancılara satılan konut sayısı yüzde 41 artarak 3 bin 640'a yükseldi. İlk iki ayda net uluslararası yatırım girişi yüzde 28 yükselişle 2 milyar 377 milyon dolar oldu...

ABD'de inşaat harcamaları mart ayında düşüş gösterdi! 

ABD'de inşaat harcamaları mart ayında artış beklentisinin tam aksine yüzde 0,2 oranında azalmış oldu.

İMSAD açıkladı! İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi mart ayında 71,27 puana kadar çıktı! 

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Mart 2024 sonuçlarını duyurdu. Bileşik Endeks, şubat ayında bir önceki aya oranla 0,06 puan artış gösterdi ve yaşanan bu artış ile 71,27 puan seviyesine kadar çıktı. 

Yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşüğünde! 

Açıklanan rakamlara göre, Mart ayında yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşük seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında düşüş gösterdi!

Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları, mart ayında aylık bazda yüzde 0,1 kadar düştü, senelik bazda yüzde 0,3 yükseliş göstermiş oldu.

Tunç Şatıroğlu'ndan Fed faiz yorumu! Piyasa Fed'den mart ayında faiz indirimi bekliyor!

Dün ABD Merkez Bankası (FED) kritik faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu kararın ardından Tunç Şatıroğlu'ndan Fed'in mart ayı ile ilgili faiz yorumu geldi. 

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa'da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan konutların mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

İzmir Halk Konut'ta son dakika müjdesi: Anahtarlar Mart ayında verilecek! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dilber Apartmanı ile başlayan Halk Konut projesinde anahtar teslimlerinin Mart ayında yapılacağını belirtti. İşte detaylar...

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

İstanbul'da hangi ilçeler yabancılara kapatıldı? Göç İdaresi açıkladı! 

Milyonlarca göçmenin yaşadığı İstanbul'da geçtiğimiz Mart'tan beri zorunlu haller dışında yabancılara oturum izinlerinin durdurulduğu ileri sürüldü. Göç İdaresi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. İşte ayrıntılar...

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.

Konut fiyatları mart ayında arttı!

Konut Fiyat Endeksinin mart ayındaki aylık yüzdesi açıklandı. Konut fiyatları mart ayında yükseldi. İşte detaylar!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Tarımda girdi fiyatları mart ayında yıllık yüzde 49,7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Mart ayına yönelik tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) verilerini duyurdu. Bu kapsamda, yıllık yüzde 49,7, aylık bazda ise yüzde 1,41 oranında artış gözlemlendi.

mart ayında yabancılara kaç konut satıldı Haberi

mart ayında yabancılara kaç konut satıldı

İlk çeyrekte yabancılara satılan konut sayısı yüzde 41 artarak 3 bin 640'a yükseldi. İlk iki ayda net uluslararası yatırım girişi yüzde 28 yükselişle 2 milyar 377 milyon dolar oldu.


Yabancıların Türkiye ilgisi sürüyor. Türkiye hakkındaki olumsuz haberlere kulak tıkayan yatırımcı, yılın ilk çeyreğinde Türkiye'den 3 bin 640 konut satın aldı. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde 2 bin 566 olarak gerçekleşmişti. Sadece Mart ayında Türkiye'den bin 362 konut alan yabancılar, bu ayda 478 konutla en çok İstanbul'u seçti. İstanbul'u, 459 konutla Antalya izledi. 


YÜZDE 81'İ AVRUPA ÜLKELERİNDEN 


Bu yılın ilk 2 aylık döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi de yüzde 28 seviyesinde artarak, 2 milyar 377 milyon dolar oldu. Söz konusu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 1 milyar 863 milyon...