06 / 05 / 2024

Mc Donalds restoranlarını kapatacak mı

Mc Donalds restoranlarını kapatacak mı

Dünyanın en büyük fast food zincirlerinden Mc Donald's geçen yılın dördüncü çeyreğinde 1,1 milyar dolar kâr ettiğini açıkladı. Şirketin karı bu sonuçla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21 düştü.

'Dolar mı alalım altın mı?' sorusuna Selçuk Geçer'den yanıt! Yatırımcılar ters köşe oldu! Hemen alın hemen...

Merkez Bankası faiz kararı piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor. Altın ve dolar düşüşe geçerken yatırımcılar 'altın mı alalım, dolar mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Selçuk Geçer'den yatırımcılara tavsiye geldi.

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kara haber! 2 gün sonrasını işaret etti! Yükselişe aldanmayın dedi, o rakamı verdi

Altın fiyatları son günlerde rekor seviyelere yükseliyor. Yatırımcılar altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? sorusunun yanıtını merak ederken; İslam Memiş, 2 gün sonrasını işaret ederek yatırımcısına kötü haberi verdi. 

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Uzman isim altın yatırımcılarına seslendi: Gram altında 2 bin 300 liraya hazır mısınız? 

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ederken Ft. Ekonomist sosyal medya hesabından gram altının 2 bin 300 lira olacağını açıkladı. 

Yatırımcılar dikkat! Altın dolar ve borsa... Geçtiğimiz hafta hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar, altın, dolar ve borsadaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Geçen hafta yatırımcısına en çok altın, borsa ve dolar kazandırdı. 

Altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi! Gümüşe talep artıyor

Altın fiyatları son günlerde her en kadar düşüşe geçsede her geçen ay yükseliş trendini koruyor. Hal böyle olunca altın yatırımcılarının altın alımları her geçen ay azalıyor. Bu durum karşısında altın alamayan yatırımcılar rotasını gümüşe çevirdi. 

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı, elinde para olan tereddüt etmesin alsın! Altın bugün ne kadar?

Güvenli liman yatırımcıları altın fiyatlarının seyrini merakla sorguluyor. Altının seyri stabil devam ederken uzman isimlerden peş peşe açıklama yapıyor. Peki, gram, çeyrek, yarım bugün ne kadar, kaç TL?

Borsada halka arz patlaması! Halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? Uzman isimden yatırımcılara altın değerinde uyarılar

Türkiye’nin ekonomi gündeminde son zamanlarda borsadaki yükseliş ve halka arz konuları geniş yer buluyor. Daha önce adını bile bilmediğimiz çok fazla şirket halka arz oluyor. Aynı zamanda, yatırımcı sayısı da her geçen gün artıyor. Peki, borsada halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

Yatırımcılar rotasını arsa piyasasına çevirdi!

Gayrimenkul fiyatlarının hızla yükselmesi insanları geleneksel konut yatırımlarından uzaklaştırarak alternatif fırsatlara yöneltirdi. Bu kapsamda yatırımcılar dikkatini arsa piyasasına çevirdi.

Dolar o tarihte fırlayacak dedi, tarihi işaret etti. Yatırımcılar sakın bakmadan geçmesin

Ekonomist Hatice Kolçak, doların fırlayacağı tarih hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kolçak, yatırımcılara altın gibi tavsiye verdi.

Mc Donalds restoranlarını kapatacak mı Haberi

Mc Donalds restoranlarını kapatacak mı


İllinois merkezli Mc Donald's, 31 Aralık 2014'te sona eren dördüncü çeyrekte hisse başına 1,13 dolarla toplamda 1,1 milyar dolar kâr ettiğini duyurdu. Şirket, 2013'in son çeyreğinde ise hisse başına 1,40 dolar ve toplamda 1,4 milyar dolar kâr etmişti. 


Karı geçen yıla kıyasla yüzde 21 azalan Mc Donald's, sermaye harcamalarını azaltacağını ve satışları düşük olan bazı ülkelerdeki restoranlarını kapatacağını bildirdi.  


Mc Donalds'ın Finans Müdürü  Peter Bensen, konuya ilişkin açıklamasında "Biz dünya genelinde 36 bini aşkın restoranımıza ait satışları ve karlılığımızı artırmaya çalışırken, sermaye harcamalarının azaltılmasının tedbirli olacağına inanıyoruz" dedi. 


Öte yandan, şirketin hisseleri kar rakamlarının Wall Street beklentisinin üstünde gelmesinin ardından yüzde 0,13 değer kazandı. Piyasa beklentisi Mc Donald's'ın hisse başına 1,20 dolar kar edeceği yönündeydi....