03 / 05 / 2024

meclis görüşmesi yeni tüketici yasası

meclis görüşmesi yeni tüketici yasası

İnşaat ruhsatı almadan maketten satış yapılmasını engellemek başta olmak üzere tüketicinin hayatını kolaylaştıran Tüketici Yasası bugün Meclis'te görüşülmeye başlanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yasadaki yenilikleri anlattı..

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

1952'de kira tasarısı meclis gündeminde! Kiralar yüzde 50 mi artırılsın yoksa serbest mi bırakılsın?

1952 yılında, Milli Korunma Kanunun 30'ncu maddesinin kaldırılmasına hakkındaki bütçe komisyonu Meclis gündemine alınmış. Kira bedellerini kapsayan tasarı tartşma yaratmış.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Özelleştirme dairesi tarafından 4 ildeki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi yapıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından İstanbul, Erzurum, İzmir ve bunun yanı sıra, Muş'daki bazı taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Skoda'dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

Skoda, D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb’in yeni 4. neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Skoda Superb'in dördüncü nesli görücüye çıktı. Yeni görünümün dışında daha fazla alan, konfor ve en son teknolojiyi ile karşımıza çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis'te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. Milyonların merakla beklediği ''Yarısı bizden kampanyası'' bugün meclis gündeminde yer alacak. Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler geliyor...

Çalışanlar dikkat! Ocak 2024 asgari ücret görüşmeleri resmen başlıyor! Yeni komisyon kurulacak!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, ilerleyen günlerde asgari ücret görüşmelerine başlanacağını söyledi. Atalay, yeni bir komisyon kuracaklarını ifade etti.

Yeni karavanlar ve mobil evler İstanbul Fuar Merkezi'nde görücüye çıktı! 

Yeni karavan modelleri ve tekerlekli mobil evlerin görücüye çıktığı Tiny Home Show ile Karavan Show Eurasia 27 Eylül itibari ile İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Prof. Dr. Naci Görür’den korkutan 'yeni fay' açıklaması! 'Bu deprem fayları haritada yok!'

Bugün saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Görür, meydana gelen depremin yeni bir faydan kaynaklanabileceğini ifade etti.

Altında yeni rekor göründü! Altın yatırımcıları bayram etti! 1 gram altın tam bu kadar oldu!

Başta dolar kuru olmak üzere euro ve altında yükseliş devam ediyor. Altında bugün yeni rekor göründü. Altın yatırımcıları bayram etti! 1 gram altın tam bu kadar oldu!

Hayran bırakan tasarımı ve performansıyla Yeni BMW 3 Serisi görücüye çıktı!

Akılda kalıcı görünümü, etkileyici performansı ve adeta büyüleyen teknik özellikleriyle Yeni BMW 3 Serisi yeni fiyatıyla görücüye çıktı. BMW, her ay olduğu gibi bu ay da modellerinin yeni fiyatını resmi internet sitesinden yayımladı.

TOKİ Sivas Gürün 2023 projesinde son dakika! 206 yeni konut için tarih tek tek açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Sivas Gürün 2023 projesinde 206 yeni konut yer alacak. Söz konusu proje 28 Nisan 2023 tarihinde ihaleye çıkacak.

meclis görüşmesi yeni tüketici yasası Haberi

meclis görüşmesi yeni tüketici yasası

TBMM'de görüşmelerine bugün başlanacak tüketici yasa tasarısıyla inşaat firmaları, inşaat ruhsatı almadan maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli konut satışı yapamayacak. Vatandaşın mağdur olmaması için konut yapan firmalar bina tamamlama sigortası yaptırmak zorunda olacak. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak tüketici yasa tasarısıyla tüketicilerin daha ileri seviyede korunmasının sağlanacağını ve hak arama yollarının kolaylaştırılacağını belirtti. Yazıcı, tasarıyla getirilen yenilikleri şöyle anlattı: 


¦ BANKA ÜCRETLERİNE SINIR: Bankalar artık tüketicilerden istedikleri her ücreti değil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile BDDK tarafından belirlenecek ücretleri alabilecek ve tüketicilere yıllık aidat gibi ücretler tahsil edilmeyen bir kredi kartı sunmak zorunda olacak. 


¦ BİLEŞİK FAİZE SON: Temerrüt hali de dahil olmak üzere, tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulamasına son verilecek. 


¦ MAKETTEN SATIŞA...