02 / 05 / 2024

medeniyet şehirleri

medeniyet şehirleri

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altını çizdiği ' medeniyet şehirleri ' tasavvuru için yeni adımlar atacak. Hazırlanan ' Görüntü Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ' belediyelerle işbirliği halinde yürütülecek...

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu! İl il IQ seviyeleri, en zeki il hangisi?

"Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi" yapay zeka tarafından hazırlanarak açıklandı. İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alan Yapay zeka, IQ ortalaması en fazla olan illeri duyurdu. İşte il il IQ seviyeleri.

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaştı.

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori depreme dirençli ve uyumlu mimari çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Bu kapsamda en pahalı şehirler New York ve Singapur olurken raporda İstanbul'da son bir senede yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekildi.

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Dünyanın en eğlenceli ve gelişen şehirleri belli kriterlere tabi tutularak değerlendirildi. Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporuna İstanbul da girdi. Toplamda 53 şehirin değerlendirildiği listede ilk sırayı bakın kim aldı?

Azerbaycan, işgalden kurtarılan şehirleri yeniden kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, işgalden kurtarılan tüm şehirleri yeniden kuracaklarını, işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle Ermenistan'dan hesap soracaklarını belirtti.

Koronavirüs dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasını değiştirebilir!

Koronavirüs salgınının tam anlamıyla etkisini göstermesinden sonra dünyanın en pahalı şehirleri sıralaması da değişebilir...

Marka şehirleri mutlaka kuracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehirleri çirkinleşmiş, ruhsuzlaşmış bir medeniyetin öne çıkma ihtimali yoktur. Hem medeniyetimizin izlerini koruyacak, hem de modern dönemin şartlarına uyum sağlayacak, küreselleşen dünyada ‘Ben de varım’ diyebilen şehirler kuracağız" dedi...

Medeniyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

Tuzla İlçesi, Medeniyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Tuzla Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 5 Ağustos 2019 tasdik tarihli nazım imar planı değişikliği askıda...

medeniyet şehirleri Haberi

medeniyet şehirleri

'Medeniyet şehirleri' vizyonunda dev adım... Çevre Bakanlığı kolları sıvadı, binaların dış cepheleri estetik doku korunarak iyileştirilecek. Çanak anten, tabela kirliliği tarihe karışacak.



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altını çizdiği 'medeniyet şehirleri' tasavvuru için yeni adımlar atacak. Hazırlanan 'Görüntü Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği' belediyelerle işbirliği halinde yürütülecek.  


RENK, ŞEKİL, BOYUT KRİTERİ: 


- Her türlü reklam ve tanıtım aracı, şehrin estetik ve mimari dokusunu bozmayacak. Konum, renk, şekil ve boyutlar, yetkili idarelerce belirlenecek. 

- Belediye ve il yönetimleri, ruhsat 

verirken, mutlaka 'görüntü kirliliği' kriterini de göz önünde bulunduracak. 


YÖRE MİMARİSİ GÖZETİLECEK: 


- Reklam araçlarında, yörenin mimari dokusuna uygun malzemeler kullanılacak. n Konutlarda çatılara hiçbir şekilde tanıtım aracı konulamayacak.


CEPHELERE 'BİR ÖRNEK' GİYDİRME: 


- Binalarda görünüm kirliliği yaratan uygulamalar giderilecek. n Ana caddedeki yapılarda ahenk amacıyla bina dış cepheleri aynı...