01 / 05 / 2024

mega projelerde pcı ne işe yarar

mega projelerde pcı ne işe yarar

Berlin Bradenburg Havalimanı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. Yatırım maliyeti 3 milyardan 7 milyar Euro'ya yükseldi. Peki bu tür öngörülemeyen proje maliyetleri sigortayla nasıl tazmin edilebilir?

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

Mega projelerde şirketlere yapılacak ödemeler ertelenecek!

Meclise sunulan Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında mega projelerde şirketlere yapılacak ödemeler ertelenecek.

Mega projelerde Doka'nın kalıp sistemi tercih ediliyor!

Doka Kalıp-İskele Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ender Özatay, ''Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki İhsaniye ve Çayırköy köprülerinde Doka'nın kalıp sistemleri tercih edildi" dedi.

Mega projelerde yerli çelik hedefi!

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

Mega projelerin sözleşmeleri TL’ye dönecek mi?

Türk Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra mega projelerde de TL'ye dönülüp dönülmeyeceği merak konusu oldu.

Mega projelerde yeni dönem başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeniden yapılandırılmasının ardından gözler, dünyaya örnek gösterilen mega projelere çevrildi.

Seçim sonrası sıra mega projelerde!

Türkiye, 2023 yılına beş kala gerçekleştirdiği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile artık daha uzun soluklu hedefleri ortaya koyma aşamasına geldi.

Türkiye'nin dev projeleri hız kazandı!

Türkiye'nin proje stokunda birçok dev proje bulunuyor. Bunların bir kısmı tamamlanarak faaliyete geçerken, bir kısmında ise çalışmalar devam ediyor. İşte mega projelerde son durum...

Yabancıların gözü mega projelerde!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul yatırımcıları ve grupları Dubai'de bir araya geldi. Yabancı yatırımcıların gözü kulağı 3. Havalimanı ve Çanakkale Köprüsü gibi mega projelerdeydi.

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Türkiye'de iş güvenliği ve sıfır iş kazası için düğmeye basıldı. İstanbul'da Yeni Havalimanı projesi ile hayata geçirilecek proje için imzalar havalimanı şantiyesinde atıldı.

Gayrimenkul sertifikası mega projelerde de kullanılacak!

Türkiye’nin ilk gayrimenkul sertifikası için 29-31 Mart’ta talep toplanacak. Küçük ve kurumsal yatırımcıların gayrimenkul sertifikasını beklediğini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.

Ergün Turan: Mega projelere de sertifika için çalışıyoruz!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sertifikalarının mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını dile getirdi.

mega projelerde pcı ne işe yarar Haberi

mega projelerde pcı ne işe yarar

Berlin Bradenburg Havalimanı'nın yapımı yılan hikayesine döndü. Yatırım maliyeti 3 milyardan 7 milyar Euro'ya yükseldi. Havayolu şirketlerinin tazminat taleplerinin toplamı ise şimdilik 48 milyon Euro. Peki bu tür öngörülemeyen proje maliyetleri sigortayla nasıl tazmin edilebilir? 


Geçtiğimiz günlerde dünya sigorta faaliyetlerinin merkezlerinden biri olan Almanya yeni bir tartışmaya sahne oldu. Tartışmanın konusu, yapımına 2006 yılında başlanıp Haziran 2012'de açılması planlanan, ancak henüz ne zaman açılacağı tahmin bile edilemeyen Berlin Bradenburg Havalimanı projesi... 


Berlin ve Brandenburg eyaletlerinin sınırında olan proje bittiğinde üç havalimanının yerini alacak, Almanya'ya havayolu şirketleri için yeni bir "hub" sağlayacak ve yolcu başına vergi geliri kalemlerinde avantaj yaratacaktı. Ancak teknik sorunlar nedeniyle açılış sayısız kez ertelendi. Yapımı yılan hikayesine dönen ve yetersiz kalite dolayısıyla inşa edilen birçok yapının yıkılarak tekrar...