01 / 05 / 2024

Mehmet Kuzucunun denetçi belgesi iptal mi

Mehmet Kuzucunun denetçi belgesi iptal mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Uygulama Denetçisi İnşaat Mühendisi Mehmet Kuzucu ve Proje ve Uygulama Denetçisi Elektrik Mühendisi Yusuf Keskin'in Denetçi Belgesi'ni iptal ettiğini duyurdu.

Mehmet Tara ne iş yapıyor? Hangi alanlarda çalıştı?

Mehmet Tara kimdir? Hangi projelerde çalıştı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Mehmet Tara’nın biyografisi...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Mehmet Bulut kimdir? Mehmet Bulut nereden mezundur?

Mehmet Bulut ne iş yapıyor? Mehmet Bulut’un mesleği nedir? Mehmet Bulut nereden mezundur? İşte detaylar!

Mehmet Çeker Kimdir? Mehmet Çeker ne iş yapıyor?

Mehmet Çeker kimdir? Mehmet Çeker’in mesleği nedir? Mehmet Çeker hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Binaların durum tespiti hemen yapılmalı! Yeni depremlerle karşılaşacağız! 

Konya Teknik Üniversitesi, Hatay'daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay için hazırlanan deprem raporuna ilişkin verileri paylaştı ve korkutan uyarılarda bulundu.

Esm Hırdavat İnşaat Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esm Hırdavat İnşaat Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Çiftçi tarafından kuruldu.

Birlik Parselasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Birlik Parselasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde Celil Yıldırım, Kadir Erbay ve Mehmet Zeki Çanakçi ortaklığında kuruldu.

Kira sözleşmesi biten gayrimenkullerin kullanımına devam edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımı: Ecrimisil' başlıklı yazısı...

Kat malikleri kurulu denetçi raporu olmadan yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde denetçi raporu olmadan kat malikleri kurulunun yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Zirve Otelcilik Turizm İnşaat Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zirve Otelcilik Turizm İnşaat Emlak Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Doğukan Şişek Mehmet Şişek ve Nazım Demiray  tarafından kuruldu.

Konut sitelerinde dışardan denetçi seçilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Gayrimenkullerin satış ve devri KDV'den muaf mı?

Denetçi CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında taşınmazlarda KDV mükellefiyetini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Sermaye koyma borcunun ayni olarak yerine getirilmesi halinde KDV mükellefiyeti' başlıklı yazısı...

Mehmet Kuzucunun denetçi belgesi iptal mi Haberi

Mehmet Kuzucunun denetçi belgesi iptal mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün Denetçi Belgesi iptali kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o kararlar;


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden:


4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun uyarınca oluşturulan Merkez Yapı Denetim Komisyonu Başkanlığının 22.07.2014 tarihli ve 483/7 no'lu kararına istinaden; Uygulama Denetçisi İnşaat Mühendisi Mehmet KUZUCU'nun Adli Sicil Kaydı ile hükmolunan eylemlerinin 4708 sayılı kanuna dayalı olarak çıkarılan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 3. fıkrası (e) bendinde belirtilmiş suçlar kapsamına girmiş olması nedeniyle, 2347 belge numaralı Uygulama Denetçisi İnşaat Mühendisi Mehmet KUZUCU'nun Denetçi Belgesinin iptal edilmesi, Denetçi Belgesinin Bakanlığımıza iade edilmesi ve belge iptali hususunun Resmi Gazete ilan tarihinden itibaren yürürlüğe konulması uygun görülmüştür.

İlgililere duyurulur.

7258/1-1


—————


4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun uyarınca...