28 / 04 / 2024

mehmet özhasekinin bakan olması İnşaat sektörünü etkiler mi

mehmet özhasekinin bakan olması İnşaat sektörünü etkiler mi

Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, " İlkbahar dönemi özellikle bizim gibi inşaat ağırlıklı projeler üreten firmalar üzerinde son yılların en durgun dönemi olarak geçti ancak, önümüzdeki aylarda bu açığın hızla kapatılacağından umutluyuz" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten 2024 için 6 hedef!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılına ilişkin mesajlar verdi. Şimşek yeni yıl hedefini 6 maddelik başlıkla duyurdu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka

Yüksek ev ve kira fiyatlarını çözecek yol haritası çizildi: Bakan Mehmet Şimşek tek tek anlattı! 

Türkiye'de son iki senede kira ve ev fiyatları uçtu. Bu konuda harekete geçen hükümet yürürlüğe girecek birçok konu için harekete geçti. Bakan Mehmet Şimşek, fahiş kira ve konut fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Artık o sistem zorunlu hale geldi! Bakan Mehmet Şimşek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Akaryakıt piyasasına yönelik Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin hayata geçirileceğini ifade etti. İşte detaylar...

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına olan güçlü bağlılığını ve Dünya Bankası'nın ortaklığını takdir ettiklerini belirtti. Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarma planını duyurdu. İşte detaylar...

Emekli ve memur maaş zammında son dakika açıklaması Bakan Mehmet Şimşek'ten geldi! Bundan sonra maaşlar böyle olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur maaş zamları ilgili son dakika açıklaması yaptı. Bundan sonra maaşlar böyle olacak...

mehmet özhasekinin bakan olması İnşaat sektörünü etkiler mi Haberi

mehmet özhasekinin bakan olması İnşaat sektörünü etkiler mi

Bir süreden beri piyasaların beklenti sürecine girmesi ile sıkıntılı dönem geçiren iş dünyası, Binali Yıldırım başkanlığında kurulan yeni kabinenin ilk toplantısı sonrasında verilen mesajlarla umut depoladı.


Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un yeni kabineyi tanımlarken “Reform ve Atılım Hükümeti“ ifadelerini kullanmasının çok iyi okunması gerektiğini ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, son birkaç gün içinde piyasalardaki olumlu havanın güzel günlerin habercisi olduğunu dile getirdi.


Efe Bezci, siyasetin kalbinin attığı Ankara’da özellikle iş dünyasına yön veren genç işadamları arasında “yeni hükümetle 2023’ün güçlü zemininin hazırlandığı” yolunda ortak bir görüş olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Büyüyen Türkiye’de yaptıkları çalışmalarla yurt geneline örnek olan, ülkenin de önünde giden Ankaralı işadamları doğal olarak siyaseti herkesten fazla takip ediyor. Hükümet programının okunması, ardından kabinenin ilk toplantısı sonrası...