25 / 07 / 2024

Mehmet Tuza vergi

Mehmet Tuza vergi

Mehmet Tuza, 2013 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Türkiye Geneli ilk 100 sıralamasında 62. sırasında yer alıyor. Peki, Mehmet Tuza kimdir? İşte Pakpen Şirketler Grubu Sahibi Mehmet Tuza...

Yeni vergi paketinde ÖTV indirimine kısıtlama mı geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı yeni vergi paketinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi kısıtlaması da gündeme gelmiş oldu. Bu istisnadan yararlanma süresinin 5 seneden 10 seneye çıkartılacağı kaydedildi.

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka

Vergi dairelerinin yükü azalacak! Dijital vergi dairesi devreye giriyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda tek çatı altında birleştirilerek mükelleflere sunulacağı dijital vergi dairesini devreye sokacaklarını söyledi.

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Vergi yapılandırmasına 18 taksit imkanı getirilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, vergi yapılandırması teklifine ilişkin "Geniş bir yapılandırma teklifini vermiş olacağız. 18 taksit imkanı getirilecek." dedi.

Mehmet Ergün Turan: Türkiye yatırım cazibesini koruyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'nin yaşanan sıkıntılara rağmen yatırım cazibesini koruduğunu belirterek, "Devletimiz, yabancı yatırımcıya yönelik, Türkiye'nin, İstanbul'un yarıştığı dünya metropollerine göre mevzuattan vergi düzenlemelerine kadar büyük kolaylıklar sunuyor" diye konuştu.

Türkiye, uluslararası vergi standartlarını kabul etti!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek uluslararası vergi standartlarını içeren çok taraflı uluslararası anlaşmaya Türkiye adına imza attı. Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çorlu Hacı Mehmet Şirikçi Camii hızla yükseliyor!

Çorlu Emlak Konutları Mevkii Vergi Dairesi’nin karşısında inşası devam eden Hacı Mehmet Şirikçi Camii hızla yükselmeye devam ediyor.

Vergi sadeleştirmesi sektörü umutlandırdı!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan vergi mevzuatının sadeleştirilmesi çalışmalarını değerlendirdi. Demir, KDV'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti

Hamit Demir yeni vergi düzenlemesini yorumladı!

Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın önümüzdeki ay hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıması olacağına inandıklarını söyledi.

Mehmet Tuza vergi Haberi

Mehmet Tuza vergi

Mehmet Tuza kimdir?

İlk parasını beş-altı yaşlarında simit ve gazete satarak kazanan Mehmet Tuza, 1958 yılında Konya’da sanat okulunun torna-tesfiye bölümünden mezun oldu.


Ancak daha çabuk para kazanabilmek için  baba mesleği ‘çeşmecilik’ ile yola devam etti.


1970 yılında askeri görevini tamamladıktan sonra ise bu defa, Paksu isimli firmayla büyük firmaların inşaat malzemeleri temsilciliğini üstlendi.


Konya’da boy göstermeye başlayan sanayi tesisleri bir başka alan demektir Mehmet Tuza için. Bu yüzden Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yerini alan Tuza’nın bir sonraki büyük adımı ise 1987 yılında kurduğu Pakpen olur. PVC kapı pencere üretiminde günümüzün önemli markalarından Pakpen’i kurarken, oldukça zorlanır. Çünkü, ne fazla sermayesi vardır ne de üretim teknolojisi… Tüm zorluklara rağmen yola devam eder, çünkü onun tanımlarıyla, sanayicilik biraz da tutku, heyecan ve heves işidir.


Yedi...