04 / 05 / 2024

mera alanları imara mı açılıyor

mera alanları imara mı açılıyor

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Torba Kanun ile meralarda gökdelenlerin yükseleceğini söyledi. Demiröz Kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarının birer " rant bölgesi " olduğunu söyledi...

Mera alanlarına bina yapılabilecek!

İLK 5 bölümü kabul edilen Torba Yasa Tasarısı maddelerinin son bölümü, 7-8-9 Eylül'de tamamlanacak. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren Torba Tasarının 1 Ekim'den önce yasalaşması planlanıyor...

Mera alanları imara açılıyor!

Torba Yasa'nın 115. maddesi ile 4342 sayılı Mera Kanunu'nun 14 üncü maddesinin, "İlgili belediye sınırları içerisinde alternatif alan bulunmaması şartıyla Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı olarak ilan edilen" bendi eklendi.

Mera alanları imara açılıyor!

Torba Yasa'nın Meclis'teki görüşmeleri devam ediyor. Torba Yasa ile Mera Kanunu'na eklenen bir bent ile mera alanları imara açılıyor. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bu madde ile mera alanlarının kanunla imara, yapılaşmaya açıldığını söyledi...

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mera alanları meclis gündemine taşındı!

2002 yılından bu yana ülke genelindeki mera alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meraların kiralanmasında sorunlar tespit edilecek!

Mera alanlarının azalması ve meraların kiralanması sürecinde karşılaşılan sorunların tespit edilerek, verimin artırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Çayır ve mera alanlarının değişimi meclis gündeminde!

Çayır ve mera alanlarının büyüklükleri ve değişimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mera alanları imara mı açılıyor Haberi

mera alanları imara mı açılıyor

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Torba Kanun ile meralarda gökdelenlerin yükseleceğini söyledi. Demiröz, düzenlediği basın toplantısında, Torba Kanun ile Mera Kanununda değişiklik yapıldığını belirterek, Bakanlar Kurulu na, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen meralarda tahsis amacını değiştirme- yetkisi tanındığını anlattı. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarının birer "rant bölgesi" olduğunu savunan Demiröz, Böylece meraların amaç dışı kullanımının önünün açıldığını ifade etti. 


"Meralarda artık gökdelenlerin, sitelerin yükseldiğini görebiliriz" diyen Demiröz, İstanbul'da 3köprü ve havaalanındaki mera alanlarının yasanın çıkmasında etken olduğunu ileri sürdü. 

Mera Yasasının "meraların amaç dışı kullanılmamasını öngördüğünü", ancak 2004 yılından sonra yasanın sürekli değiştirilerek "meralara hücum başlatıldığını" ifade eden Demiröz, son darbenin de Torba Kanun ile vurulduğunu savundu. 


CHP olarak maddenin iptalini Anayasa Mahkeıııesi'ne taşıyacaklarını belirten Demiröz, "Meralar gözden çıkarıldığında...