09 / 05 / 2024

merkez bankası banka istatistikleri 2020

merkez bankası banka istatistikleri 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre; mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 189 milyar 616 milyon 831 bin TL’si konut kredilerinden oluşuyor.

Konut kredisi kullanacaklar aman dikkat! Merkez Bankası tek tek açıkladı! Bu yıl...

Merkez Bankası tarafından yayımlanan, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin beklentilerinin yer aldığı "Banka Kredileri Eğilim Anketi"nde konut kredileri ile ilgili beklentiler de açıklandı. İşte krediyle ev alacakları yakından ilgilendiren o anket...

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda Tüketici kredilerinin 399 milyar 951 milyon TL'si konut oldu.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 401.9 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) milyonlarca kişi tarafından merak edilen haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 401 milyar 917 milyon 62 bin lirası konut oldu.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası faiz kararını 21 Eylül’de açıklayacak! İşte eylül ayı politika faizine ilişkin beklentiler!

Merkez Bankası, 21 Eylül Perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. Seçimlerin ardından politika faizini 16,5 puan artırarak yüzde 25’e yükselten Banka’nın bu ayki toplantıda nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Merkez Bankası'ndan flaş karar. Dolar fiyatlarını doğrudan etkileyecek

Merkez Bankası'ndan flaş bir enflasyon kararı geldi. Banka enflasyon düşene kadar sıklaşmaya devam edecek. Bunun da dolar fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Haziran piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Banka resmen yıl sonundaki dolar beklentisini açıkladı. Buna göre dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak. Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

merkez bankası banka istatistikleri 2020 Haberi

merkez bankası banka istatistikleri 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil) 7 Şubat ile biten haftada 6 milyar 821 milyon 293 bin TL artarak 2 trilyon 651 milyar 27 milyon 503 bin TL’den 2 trilyon 657 milyar 848 milyon 796 bin TL’ye çıktı.

Taksitli ticari krediler arttı

Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 189 milyar 616 milyon 831 bin TL’si konut, 4 milyar 857 milyon 322 bin TL’si taşıt ve 269 milyar 84 milyon 463 bin TL’si diğer kredilerden oluştu.

Bankacılık sektörü TCMB dahil toplam kredi hacmi ise 7 Şubat ile biten haftada 6 milyar 510 milyon 553 bin lira artarak 2 trilyon 602 milyar 96 milyon 285 bin TL’ye yükseldi.

Toplam kredi hacmi,...