02 / 05 / 2024

Merkez Bankası müdahaleleri

Merkez Bankası müdahaleleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı açıklamada 3 Aralık 2021 tarihinde dövize gerçekleştirilen doğrudan satış müdahalesinin miktarının 504 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Dolar fırladı! Bu artış istenilen bir artış mı?

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten Merkez Bankası rezervlerindeki yükseliş ve dolar kurundaki zirvelere değinerek ''Bu artış istenilen bir artış mı?'' sorusunu sordu. Takipçilerinden ise onlarca yorum geldi. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak ‘dijital para’ açıklaması! ‘Kritik dönüm noktasındayız!’

TCMB Başkanı Erkan, merkez bankalarının dijital paralarına (Merkez Bankası Dijital Parası-MBDP) yönelik açıklama yaptı. Erkan, "Güvenli ve dayanıklı MBDP sistemlerinin oluşturulmasında BIS'in rolü ve İİT iş birliğinin kilit önemde olduğu kritik dönüm noktasındayız” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz artırımı kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatları yükseldi. Peki, gümüş ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel gümüş fiyatları...

Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte ekonomistlerin beklentisi

Piyasaların gözü yarın açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz artırımı yapacak mı? İşte detaylar...

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Merkez Bankası müdahaleleri Haberi

Merkez Bankası müdahaleleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayının başından itibaren döviz kurlarına gerçekleştirilen doğrudan satış müdahalelerinin miktarını açıklanmayı sürdürüyor. 

Sputniknews'te yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 3 Aralık 2021'de gerçekleştilen müdahalenin miktarının 504 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Kurda yaşanan hareketlilik sebebiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 7 sene sonra ilk defa 1 Aralık 2021 tarihinde kura müdahale etmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen bu müdahalede 844 milyon dolar satılmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son 1 ay içinde piyasalara 5 defa müdahalede bulunmuştu. 1 Aralık tarihinden sonra 3 Aralık 2021, 10 Aralık 2021 ve 13 Aralık 2021'de müdahale gelmişti.

Gerçekleştirilen müdahalenin döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle yapıldığı bildirilmişti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gerçekleştirilen müdahalelerde satış tutarını...