23 / 07 / 2024

Merkez Bankası toplantısı

Merkez Bankası toplantısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sona erdi. Merkez Bankası, yüzde 7.50 seviyesinde bulunan politika faizi olan 1 haftalık repo faizini sabit tuttu.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayı toplantısını yaparken, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttuğunu duyurdu. Buna göre banka, temmuz toplantısında refinansman, mevduat ve marjinal fonlama faizlerini sırası ile yüzde 4,25, 3,75 ve 4,50’de tuttuğunu açıkladı.

Merkez Bankası'ndan sızdı deprem ki ne deprem... Dolar 42,79

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği bir dolar anketi yeniden gündem oldu. Şu anda bu rakamdan daha düşük bir tablo var ancak analistler merkezdekilerin 42, 79 TL seviyesinde birleştiğini söylüyor...

Merkez Bankası'na acil hareket çağrısı. Dolar 36 TL...

Merkez Bankası'nın dolar konusunda son dönemde yaptığı atılımlar işe yaramaya başladı. Bir dolar tahmininden sonra ise Merkez Bankası'na hareket çağrısı yapıldı.

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısı geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleri ile uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini kaydederek, gelirler ile uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Son dakika: Merkez Bankası mayıs ayı politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası Mayıs ayı politika faizi açıklandı. Banka;  politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Merkez Bankası'ndan kiraya yüzde 25 zam sinyali: Yürürlükten kalkacak!

Para Politikası Kurulu'nun toplantı özeti yayımlanırken açıklamada kira sınırlaması ifadeleri ön plana çıktı. Merkez Bankası tarafından, yüzde 25 sınırına ilişkin, 'yakında yürürlükten kaldırılacak' açıklaması yapıldı.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Merkez Bankası toplantısı Haberi

Merkez Bankası toplantısı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısın ardından çıkan karar açıklandı.  Merkez Bankası, yüzde 7.50 seviyesinde bulunan politika faizi olan 1 haftalık repo faizini sabit...