30 / 04 / 2024

merkez bankasının güncel faizleri

merkez bankasının güncel faizleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, Merkez Bankası'nın bu ayki toplantısında faizleri sabit bırakmasını beklediğini söyledi.

Bankaların güncel ihtiyaç kredileri!100 bin TL ve 50 bin TL'nin geri ödemesi ne kadardır?

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında bankalar da güncellemeler yapmaya da sürdürüyor. Buna göre, hem mevduat faizleri hem de ihtiyaç kredisi faizleri de yükselmiş oldu. Mevduat faizleri yine yüzde 55'i geçerken ihtiyaç kredisi faizleri de yüzde 6'ya kadar yaklaşmış oldu. 

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Son 10 halka arzın güncel getirileri!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan halka arzlar ile ilgili detaylar arama motorlarında sık sık araştırılırken Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak son 10 halka arzın güncel getirilerini açıkladı.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Denizbank'tan yeni duyuru: Emekli promosyon rakamları güncellendi. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon kampanyası

Emekli promosyon rakamlarına emeklilere müjdeli haber Denizbank'tan geldi. Denizbank emekli promosyon rakamlarını güncellediğini açıkladı. İşte Denizbank'ın güncel emekli promosyon rakamları...

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Merkez Bankası ve FED kararları öncesi son uyarı

Bugün Amerika Merkez Bankası (FED) ve yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. İşte bu önemli gelişmelere dair piyasa değerlendirmesi yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in görüşleri...

Avrupa Merkez Bankası’nın gündeminde faiz indirimi yok!

Büyümenin 2024 yılında hız kazanacağını belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarını indirmenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

merkez bankasının güncel faizleri Haberi

merkez bankasının güncel faizleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.  


Zeybekci, Türkiye ekonomisinin yüzde 5,5'lik enflasyon hedefinden sapmayı gerektirecek bir durumda olmadığını belirterek, Merkez Bankasının enflasyon tahminini revize etmesini "acelecilik" olarak nitelendirdi. 


Henüz ilk çeyreğin sonunda olduklarını, sonraki çeyreklerde Türkiye ekonomisine yönelik olumlu beklentilerin bulunduğunu anlatan Zeybekci, şöyle konuştu: 


"Türkiye ekonomisi şu anda, yüzde 5,5 enflasyon hedefinden sapmayı gerektirecek bir noktada değildir. 2015 ile ilgili olumlu beklentilerimizin en yüksek düzeyde olduğu ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyrekteki sonuçları görmeden enflasyonu yüzde 5,5'den 6,8'e yeni hedef olarak revize etmek aceleciliktir. İnşallah 2015 yılını, enflasyonda yüzde 5,5, cari açıkta da yüzde 4'ler, büyümede de yüzde 4 hatta biraz üzerinde sonuçlarla kapatacağız. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki üç çeyrekteki değerlerini şu anda öngörerek böyle olacağına inanıyorum. Gıda fiyatlarının...