02 / 05 / 2024

merkezi sitelerde ısı ölçer

merkezi sitelerde ısı ölçer

Sitelerde ısı ölçer sistemi ile kat, daire, büro, dükkan, mağaza, depo ve benzer bölümlerinden bağımsız olarak kullanılan her birim için adaletli bir enerji gideri dağılımı amaçlanıyor...

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

İstanbul'da yeni dönem: Artık minibüslerde de geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında İstanbul'da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilip edilmesi görüşüldü. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bundan böyle minibüslerde İstanbulkart'la da ödeme yapılabilinecek. 

Konutta Kovid-19 etkisi!

Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Yeşim Tanrıvermiş, Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşim Tanrıvermiş'în öngörüsüne göre, Türkiye gayrimenkulde cazibe merkezi olmayı sürdürecek.

Türk Kızılay'dan İstanbul'da inşaat ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul İli, Sümer Günay Kaynarca Kan Bağış Merkezi Ve Sümer Günay Kartal Kan Alma Birimi binasında tadilat ve onarım işi ihale edecek.

İsfanbul AVM artık İsfanbul Alışveriş Caddeleri olarak hizmet verecek!

Ziyaretçilerine daha fazlasını sunmak için fiziksel olarak da yenilenmeye başlayan alışveriş merkezi, pandemi süresince kapalı olduğu zaman dilimini değerlendirerek kurumsal ve görsel kimliğinde de değişime gitti

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

4 maddede sitelerde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde merkezi ısınma" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Gençlik merkezi sayısı 2 milyonu aştı!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyette bulunan gençlik merkezleri sayısı 2 milyonu aştı. 2011 yılında 16 olan sayı bugün itibarıyla 300'e ulaştı.

Karşıyaka'ya 2 yeni mahalle merkezi geliyor!

Şemikler’de hayata geçirilen projeyle ‘mahalle merkezi’ sayısını 10’a çıkarmaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesinden Mustafa Kemal Mahallesi sakinlerine de müjde geldi.

İzmir'de AVM sayısı artıyor!

İzmir'de alışveriş merkezi sayısı gün geçtikçe artıyor. İzmir'de, yeni yatırımların devreye girmesi ile 3 yıl içinde bu rakamın 812 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. 

Sitelerde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde merkezi ısınma" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Ankara Kaletepe Kültür Merkezi yolda!

Yenimahalle Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kaletepe Kültür Merkezi’nin sözleşmesi imzalandı.

Ar-Ge merkezi sayısı üç yılda üç kat artış gösterdi!

Türkiye'nin ikinci ihracatçı kenti Bursa'da Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı artmaya devam ediyor. Son üç yılda Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısı üç kat artış gösterdi...

merkezi sitelerde ısı ölçer Haberi

merkezi sitelerde ısı ölçer


Sitelerde ısı ölçer!


Merkezi ısıtma ve sıcak su dağılımı yapan tesisatlara ilişkin olarak ısınma ve sıcak su giderlerinin paylaştırılmasına yönelik olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 14/04/2008 sayılı yönetmeliği bulunuyor. Isı pay ölçer yönetmeliği olarak bilinen bu yönetmelik binalarda ısı giderlerinin binada bulunan dairelere dağılımını düzenliyor.


Isı pay ölçer yönetmeliğinde bina yöneticisi, bina yönetim kurulu, enerji yöneticisi, merkezi ısıtma sistemi, ısı ölçer (ısı pay ölçer) ısı sayacı, ön ödemeli ısı sayacı, yetkilendirilmiş ısı pay ölçüm şirketleri, muayene ve kalibrasyon, gider paylaşım belgesi dikkat çeken bazı madde başlıklarıdır. Sitelerde ısı ölçer sistemi ile kat, daire, büro, dükkan, mağaza, depo ve benzer bölümlerinden bağımsız olarak kullanılan her birim için adaletli bir enerji gideri dağılımı amaçlanıyor.


Enerji gideri dağılımı konusu; Kat mülkiyeti kanunu nezdinde bina sahipleri,...