30 / 04 / 2024

Mersin Adana hızlı tren son durum

Mersin Adana hızlı tren son durum

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Adana hızlı trenin her gün 15 bin yolcu taşındığını söyledi. Su, Mersin ile Adana arasında 67 kilometrelik bir demiryolu hattı bulunduğunu vurguladı.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Tarsus hızlı tren projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Mersin ili Tarsus ilçesinde yürütülen hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları TBMM gündeminde!

Adana-Mersin hızlı tren hattı çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin Adana arası tren yolculuğu 25 dakikaya inecek!

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Adana hızlı trenin her gün 15 bin yolcu taşındığını söyledi. Su, Mersin ile Adana arasında 67 kilometrelik bir demiryolu hattı bulunduğunu vurguladı.

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Niğde'den yüksek hızlı tren geçecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya-Kayseri, Adana-Ankara arasında projelendirilen yüksek hızlı trenin Niğde Merkez ilçeden geçmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.

Halil Deveden: Mersin'de hızlı kentleşme sorunu ilerliyor!

Mersin'de yaşanan hızlı kentleşme sorunlu ilerliyor. Düzensiz, alt yapışız ve tarım arazileri tahrip edilerek yapılan binalar şehirde yaşanabilirliği zorlaştırıyor. Denetimsizlik ise şehrin bu sorunlarını daha çok çıkmaza sokuyor.

Malatya'da hızlı tren projesi hayata geçirilecek!

Bülent Tüfenkci, Malatya'yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak hızlı tren projesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ön görüşme yaptıklarını ifade ederek, en kısa sürede projenin ihalesine çıkılacağını söyledi.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Yüksek Hızlı Tren Adana'ya geliyor!

Necdet Ünüvar, Adana-Mersin arasının da 4 hat yapılacağını belirtti ve "Adana'dan Ankara ve İstanbul'a hızlı tren seferleri başlayacaktır" diye konuştu.

Adana'da kentsel dönüşüm hızlı ve sağlıklı bir şekilde sağlanmalı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana'daki kentsel dönüşüm sorunlarına dair açıklamalarda; hızlı ve sağlıklı biçimde dönüşüm sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Mersin Adana hızlı tren son durum Haberi

Mersin Adana hızlı tren son durum

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin ile Adana arasında 67 kilometrelik bir demiryolu hattı bulunduğunu ve mevcut haliyle her gün 15 bin yolcu taşındığını söyledi.

Komşu iki kent arasındaki tren yolculuğunun şu an 45 dakika sürdüğünü hatırlatan Su, "Yapacağımız hızlı tren çalışmasıyla 67 kilometrelik tren yolu güzergahını 25 dakikada kat edeceğiz. Şu andaki mevcut trenler ortalama 110 kilometre hızla gidebiliyor. Hızlı tren geldiğinde 160-200 kilometre arası hıza çıkan trenler olacak ve bu güzergahı 25 dakikaya düşürmüş olacağız." dedi.

Su, "Altyapı çalışmaları yaklaşık yüzde 90 oranında tamamlandı. Yaklaşık 198 milyon liralık bir proje bu. Yıl sonunda altyapı tamamen bitecek ve üstyapı çalışmaları yapılacak. Ocak ayında üstyapı ihalesi gerçekleştirilecek. Üstyapı içerisinde ise gardaki yeni terminal binası, elektrik işleri, rayların döşenmesi gibi işler olacak."...