28 / 04 / 2024

Mersin Alaaddin Ak Camii yenileme çalışması

Mersin Alaaddin Ak Camii yenileme çalışması

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

TOKİ Mersin projesi için beklenen müjde geldi! Evi olmayan tek vatandaş kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Mersin Gençlik Kolları tarafından Akdeniz ilçesindeki millet bahçesinde yapılan "Gençlik Buluşması"nda önemli açıklamalar yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklamaları...

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin 25 yıl içinde kaçak yapı cennetine dönüştüğünü söyledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Mersin'in Akdeniz ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm için çalışmalar başladı. Akşam Gazetesi'nden Emin Pazarcı, bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmaları kaleme aldı. 

Mersin'de kaçak emlakçılığa geçit yok!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, il genelinde yetki belgesi olmayan emlakçılara para cezası uygulanacağını dile getirdi.

Adana-Mersin YHT projesinin akıbeti mecliste!

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Mersin'e metro müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lüfti Elvan, Mersin'e metro yapılacağını duyurdu. 

Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, ''Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek'' dedi.

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının akıbetine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Sıdalı sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu..

Hamdi Akın: Elde kalan konutları fonlar alabilir!

2017’de Akfen Yenilenebilir Enerji, TAV ve Mersin Limanı’ndaki hisse devriyle Türkiye’ye toplam 1.2 milyar dolar doğrudan yatırım girişi sağlayan Hamdi Akın, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Mersin Alaaddin Ak Camii yenileme çalışması Haberi

Mersin Alaaddin Ak Camii yenileme çalışması

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelik sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sordu.

Çelik önergesinde "Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Karamanoğulları dönemine ait yaklaşık 700 yıldır varlığını sürdüren ALAADDİN AK CAMİİ Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce yenileme çalışması yapmak amacıyla ihale edilmiş ve yüklenici firma ile 04.06.2017 tarihinde sözleşme imzalamıştır. Yapılan bu yenileme çalışmaları sonucunda söz konusu tarihi mirasımızın tarihi dokusu zarar görmüş, aslına uygunluğu büyük oranda yitirmiş olup bu durum kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratmış ve geniş yer bulmuştur." şeklinde açıklamalarda bulunarak bu kapsamda 3 sorusuna yanıt aradı.

Çelik'in soruları

1 -Alaaddin Ak Camii yenileme çalışması başlatılmadan önce tarihi açıdan bilimsel bir çalışma yapılmış mıdır?

2- Yüklenici...