10 / 05 / 2024

mersin esnaf odalarının tek yerde toplanması

mersin esnaf odalarının tek yerde toplanması

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ( MESOB ) esnaf odalarının tek çatı altında hizmet vermesi için arsa talebine Tarsus Belediye Meclisince olumlu cevap verildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

TOKİ 10 milletvekili odasını 15 milyona mal etti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yeni yapılan milletvekili odalarının maliyeti ortaya çıktı. TOKİ aracılığıyla 10 milletvekili için ek oda yapan TBMM'nin bu iş için 15 milyon lira harcadığı iddia edildi.

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Trabzon Büyükşehir'den satılık esnaf lokantası!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon'daki esnaf lokantasını satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 13 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Ev sahibi-kiracı davası için emsal karar! Kiracı diğer odaları başkalarına kiralayabilir!

Federal Mahkeme, emsal niteliğinde bir karar alarak kiracının, söz konusu konutun diğer odalarını başkalarına kiralayabileceğine hükmetti.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Karaca'da nevresim takımları indirimde: Yatak odalarına şıklık ve konfor uygun fiyatlarla geliyor

Tüketicilere uygun fiyatlarla kaliteli ve şık nevresim takımları sunan Karaca, yatak odalarını yenilemek isteyenleri cezbediyor. İşte kaçmaz fiyatlarla Karaca nevresim takımları...

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın

Milyonlarca çiftçiye yeni yönetmelik şoku! Resmen değişti! Hemen göz atın!

Ziraat Odalarının giriş ücreti ve yıllık aidatları hakkındaki yönetmelikte değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğindeki detaylar belli oldu. İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren o yönetmelik...

Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır?

Metrekare hesaplama işlemi genellikle ev alırken vatandaşların başını ağrıtsa da oldukça kolaydır. İşte, Metrekare nasıl hesaplanır? Dikdörtgen ve yuvarlak odaların metrekare hesaplaması nasıl yapılır? sorularının yanıtları…

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

mersin esnaf odalarının tek yerde toplanması Haberi

mersin esnaf odalarının tek yerde toplanması


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (MESOB) esnaf odalarının tek çatı altında hizmet vermesi için arsa talebine Tarsus Belediye Meclisince olumlu cevap verildi. Şehit İshak Mahallesi’ndeki yaklaşık 3 dönümlük arazi imzalanan protokolle Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine devredildi. Söz konusu taşınmazın devriyle ilgili protokol Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Birlik Başkanı Talat Dinçer tarafından imza altına alındı.


Talat Dinçer, geç kalmış bir eylemi yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Dağınık şekilde faaliyet gösteren 18 meslek odasını tek çatı altında birleştirmek için arsa tahsisi için müracaatta bulunduklarını hatırlatan Dinçer, "Belediye Meclisinde 2 bin 647 metrekarelik taşınmazın birliğimize devredilmesi kabul edildi. Tarsus’ta övünerek söylüyorum ki ilkleri yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınması ve gelişmesini sağlamak...