29 / 08 / 2024

mersin koruma imar planı

mersin koruma imar planı

Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, belediyenin de paydaşları arasında yer aldığı “Tarihe Gülümseyen Mersin” projesiyle ilgili açıklama yaptı...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Ayder’de kademeli kentsel dönüşüm başlıyor!

Ayder’de kentsel dönüşüm çalışmaları kademeli olarak başlıyor. Alanda turizmin hızlanması için koruma imar planı değişti.

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Şehir Plancıları Odası'ndan Olimpos Koruma İmar Planı'na dava hazırlığı!

Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, Olimpos’un yapılaşmaya açılacağı, bölgedeki değerli portakal bahçelerinin de yok olacağının belirtildiği bir rapor hazırladı. Raporda, plana ilişkin dava açılacağı ifade edildi...

Üsküdar Kısıklı 1/5000 koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıda!

Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 785 ada, 21 ve 22 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin'in Toroslar bölgesinde dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

mersin koruma imar planı Haberi

mersin koruma imar planı


Akdeniz Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşları arasında yer aldığı, 2012 yılında başlayan “Tarihe Gülümseyen Mersin” projesinin istenen düzeyde ilerlemediğine ilişkin bazı basın organlarında haberler yer aldı. Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, bu haberler üzerine projenin geldiği aşamaya ilişkin bir açıklama yaptı.


Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, belediyenin de paydaşları arasında yer aldığı “Tarihe Gülümseyen Mersin” projesiyle ilgili Mersin İmece Gazetesi'nin 11 Aralık 2015 tarihli sayısında yer alan “Mersin Unuttu, Antep Yaptı” başlıklı haber hakkında açıklama yaptı. “Tarihi Kent Merkezini Yeniden Canlandırma” adıyla, Akdeniz Belediyesi tarafından kentsel sit alanı ve çevresinin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının revize edilmesi ve sonrasında gerek 1/1000 ölçekli Uygulama Planları ve gerekse planlama alanı...