08 / 05 / 2024

Mersin Taşkuyu Mağarası

Mersin Taşkuyu Mağarası

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2006 yılında ortaya çıkarılan ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Taşkuyu Mağarası turizmin hizmetine girdi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bölgeye önemli turizm adımı atıldığını belirtti.

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Migros'un mağaza sayısı 3 bin 176'ya yükseldi! Ağustos'ta 47 mağaza kapılarını açtı! 

Migros, Ağustos'ta 47 yeni mağaza açtı. Bu kapsamda geçen ay 31 adet Migros, 12 adet Migros Jet, 1 adet Macrocenter ve kozmetik mağazacılığı formatında 3 adet Mion mağazanın açılışı yapıldı. İşte detaylar...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

İzmir İstinye Park'ta hangi mağazalar var? İzmir İstinye Park mağaza listesi!

İzmir İstinye Park 22 Ekimde kapılarını açıyor. Peki İzmir İstinye Park'ta hangi mağazalar var? İzmir İstinye Park mağaza listesi...

Koçtaş 2021'de 100 yeni Koçtaş Fix mağazası açacak!

Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, sektöre ve Koçtaş'ın hedeflerine ilişkin yaptığı açıklamasında, 100 mağaza hedefleri olduğunu dile getirdi. Kılıçoğlu, "Fix’te mağaza sayılarını artırarak devam edeceğiz. Bu yıl hedefimiz 100 tane daha yeni Koçtaş Fix açmak" dedi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Koçtaş 150.mağazasını Amasya'da açtı!

Ev geliştirme perakendeciliğinin lideri Koçtaş, Amasya’da hizmete açtığı Koçtaş Fix mağazası ile Türkiye genelindeki toplam mağaza sayısını 150’ye yükseltti.

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Mersin Taşkuyu Mağarası Haberi

Mersin Taşkuyu Mağarası

Eshab-ı Kehfin eteklerinde olan ve Taşkuyu Mahallesi'nde bulunan Taşkuyu Mağarasının açılış törenine MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı. daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir belediyesi daire başkanları, oda ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı Mehteran takımın verdiği konser ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kente bir turizm değerini kazandırmaktan mutlu olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bölge ve Türkiye turizmi açısından çok önemli bir adım atıldığını söyledi. Can,'2006 yılında ortaya çıkarılan ve 2012 yılında Tarsus Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından...