16 / 06 / 2024

mersinde minare evin üzerine düştü

mersinde minare evin üzerine düştü

Mersin’in Mut ilçesinde aniden bastıran kuvvetli yağış ve fırtına sırasında caminin minaresi bir evin üzerine devrildi. Ev sahibinin dışarıda olması can kaybını önledi. Ev kullanılamaz hale geldi...

Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Taşınmaz mallar için emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, taşınmazın tapu değeri üzerinden vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?

Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur? İşte yanıtı..

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak!

Gaziosmanpaşa Çifte Minare Camisi yıkılacak. Belediyeler Üsküdar'da park alanını cami alanına çevirirken, Gaziosmanpaşa'da 50 yıldır bulunan Çifte Minare Camisini ticaret ve konut alanı kapsamına alarak imara açılacak.

1951 yılında Üsküdar ve Kadıköy'de 150 evin temeli atılmış!

1951 yılında İstanbul'da 17 bin eve ihtiyaç varmış. İstanbul Belediyesi de İstanbul'da yaşanan mesken buhranının önüne geçmek için Üsküdar ve Kadıköy'de toplam 150 evin temelini atmış.

Camisiz minare turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Balıkesir ' in Edremit ilçesinin turizm merkezlerinden Altınoluk Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı ' nda bulunan camisiz minare, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor...

Edremit'teki camisiz minare turistlerden büyük ilgi görüyor!

Tarihi olduğu düşünülerek yerli ve yabancı turistlerin bolca fotoğrafladığı minare, Altınoluk'la özdeşleşmesinin yanı sıra bölgedeki turistlerin en fazla ilgisini çeken unsurlar arasında yer alıyor.

Kiradayken evin satılması durumunda tarafların hakları!

Ev sahipleri, kiradaki evlerini satabiliyor. Kiradaki evi satın alan yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda tarafların hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları!

Kirada olan evin satılması halinde hem kiracının hem de yeni ev sahibinin bazı hakları oluyor. Peki, kiralık evin satılması durumunda kiracı hakları nelerdir? İşte kiracı hakları...

Mersin'de caminin minaresi evin üzerine düştü!

Mersin’in Mut ilçesinde aniden bastıran kuvvetli yağış ve fırtına sırasında caminin minaresi bir evin üzerine devrildi. Ev sahibinin dışarıda olması can kaybını önledi. Ev kullanılamaz hale geldi...

Adana'da fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçtu!

Adana'da öğleden sonra aniden başlayan ve hızı saatte 50 kilometreyi bulan fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçarken ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi.

İpotekli evin noter satışı!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli evin satışı nasıl yapılır? İşte, ipotekli evin noter satışı!

Hüseyin Paşa Vakfı'na ait evin inşaat yapım karşılığı işletme ihalesi 13 Ekim'de!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü; mülkiyeti Hüseyin Paşa Vakfı'na ait olan, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Gülfem Hatun Mahallesi'ndeki kargir evin inşaat yapım karşılığı işletme hakkını ihaleye çıkarıyor.

Yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yeni ev almak için satılan evin gelir vergisi ödenir mi?

mersinde minare evin üzerine düştü Haberi

mersinde minare evin üzerine düştü

Mersin’in Mut ilçesinde aniden bastıran kuvvetli yağış ve fırtına sırasında caminin minaresi bir evin üzerine devrildi.


İlçeye bağlı Çömelek Mahallesi'nde aşırı yağış ve fırtınada, caminin minaresi, 70 yaşındaki Nurten Uluşan isimli kadının oturduğu evin üzerine devrildi.


Ev sahibinin dışarıda olması can kaybını önledi. Ev kullanılamaz hale geldi.


Çömelek Mahallesi Muhtarı Osman Çopur, "Her şey birkaç dakika içinde oldu. Aşırı yağış esnasında hortuma benzer bir fırtına oldu. Arkasından caminin minaresi evin üzerine devrildi. Ev sahibinin dışarıda olmasından dolayı can kaybı yaşanmadı. Ayrıca bazı evlerin çatıları uçtu. Elektrik tellerinin kopmasına da neden olan fırtınanın yol açtığı hasar tespit için kaymakamlığa bilgi verdik"...