28 / 04 / 2024

mesken satış vergisi

mesken satış vergisi

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi oranları gayrimenkulün türüne göre değişiyor. İşte mesken emlak vergisi oranı 2014 yılı...

Ankara’da yaşayanlar dikkat! 17 adet mesken uygun fiyatlarla satışta! Bu fırsat bir daha gelmez!

Ankara’da yaşayanlar için sevindirici haber geldi. 17 adet mesken uygun fiyatlarla satışa çıktı. Bu fırsat bir daha gelmez! İşte detaylar…

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Emlak alım satım vergisi 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini tamamlamaları gerekiyor. İşte emlak alım satım vergisi 2021...

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

Yabancılar Türkiye'den son 5 yılda 18.4 milyon metrekare gayrimenkul aldı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıların son 5 yılda 18.5 milyon metrekare arazi ve 149 bin mesken satın aldığını açıkladı...

Koronavirüs günlerinde gayrimenkul satış vergisi!

2019 yılı içerisinde gayrimenkulden elde edilen gelirin tutarına veya gayrimenkulün alım tarihine göre beyanname verilmesi ve üzerinden gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.

Tapu harcı ödememek için satış bedelini düşürenlere 'kazanç vergisi' uyarısı! 

Satın aldıkları konutu 5 yıl geçmeden satan vatandaşlar için alış ve satış fiyatları arasındaki farka “gayrimenkul değer artış kazanç vergisi” uygulanıyor. Uzmanlar, vergiye ilgili uyarılarda bulunurken satış bedelini düşük gösterenlere ek vergi ve ceza alabileceğini belirtiyor.

2019 emlak alım satım vergisi oranları!

Emlak alım satım vergisinin ne kadar olduğunu birçok ev sahibi ve kiracı merak ediyor. İşte emlak alım satım vergisi ile ilgili merak edilen her şey...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi 2018!

Gayrimenkul satışlarından elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Gayrimenkul satışında gelir vergisi dönemi 1 Mart itibari ile başlıyor..

Mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018!

Mesken kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde beyanname verilecek, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. İşte mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018..

Ev alım satım vergisi hesaplama 2018!

Ev alım satım işi olan vatandaşların bu süreçte karşısına belli masraflar çıkıyor. Peki, ev alım satım masrafları nelerdir? Ev alım satım vergisi 2018 ne kadar?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

mesken satış vergisi Haberi

mesken satış vergisi

Mesken emlak vergisi oranı!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller emlak vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahibi olan vatandaşların emlak vergisi için öncelikle belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor.


Emlak vergisi beyannameleri, satışın gerçekleştiği senenin sonuna kadar veriliyor. Emlak vergisi ödemeleri ise bir sonraki sene başlıyor.


Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi, taşınmaz mal türüne göre farklı hesaplanıyor. Örneğin büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan bir mesken ile arsanın emlak vergisi oranı aynı olmuyor. 


Buna karşın gayrimenkulün yer aldığı belediyenin büyükşehir belediyesi olması halinde de emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Buna göre evlerin emlak vergisi oranı kaçtır?


Meskenlerin emlak vergisi oranları:

Normal yörelerde: Binde 1

Büyükşehir belediyelerinde: Binde 2


Buna göre normal yöre sınırları içerisinde yer alan rayiç bedeli 100 bin TL olan meskenler...