27 / 04 / 2024

metal ihracat rakamları

metal ihracat rakamları

Bu yılın Ocak - Kasım döneminde demir çelik mutfak eşyası ihracatı yüzde 13,4, alüminyum mutfak eşyası ihracatı da yüzde 29,9 artış gösterdi. Metal mutfak eşyası ihracatından 11 ayda toplam 342,4 milyon dolar döviz girdisi sağladı.

Mega Metal halka arz oluyor! Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihi 7 Aralık...

Bakır tel sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarının lider üreticilerinden Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihleri 7-8 Aralık 2023'te gerçekleşecek. Mega Metal'in talep toplama rakamları ve detaylar. İşte haberin ayrıntıları...

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

Zeyhanlı İnşaat Metal Reklamcılık Otomotiv Tekstil Kimya Kozmetik Ve Gıda İthalat İhracat Ltd.Şti. kuruldu!

Zeyhanlı İnşaat Metal Reklamcılık Otomotiv Tekstil Kimya Kozmetik Ve Gıda İthalat İhracat Ltd.Şti. bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Yakup Demir tarafından kuruldu.

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşahir’de 750.000,00 TL sermaye bedeli ile Veysi Gökçek tarafından kuruldu.

Kuru meyve ve mamulleri sektörü ihracatta rekora koşuyor!

Türkiye'nin kuru meyve ve mamulleri sektörü yılın ilk yarısında 724 milyon 669 bin dolarlık ihracata imza attı. Yılın kalan bölümündeki ihracat rakamlarının da geçen yılın üzerinde olması bekleniyor.

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

Açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB), geçen sene toplam 158 milyar avroluk otomobil ihracatı gerçekleştirdi. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

Euro Alüminyum Metal Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Euro Alüminyum Metal Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Alessandro Ragosta tarafından kuruldu.

Narenciye ihracatı 900 milyon doları buldu!

Türkiye’nin en kıymetli tarım ürünlerinden narenciyede ihracat rakamları açıklandı. Narenciye ihracatı geçen yıl 904 milyon dolara ulaştı.

Baykar'dan dev hamle! 2022'ye damga vurdu! 

İnsansız hava aracı projelerinin geliştirici ve Türk savunma sanayinin markası haline gelmiş firması Baykar'ın sosyal medya hesabından 2022 ihracat rakamlarına ait yaptığı açıklamada '2022'de 1,18 milyar dolarlık (yaklaşık 23 milyar TL) ihracat gerçekleştirdi' açıklaması yapıldı.

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…

Rusya'ya gemi yat ihracatı patladı

2022 Ocak- Eylül dönemine bakıldığında ihracatı yükselen sektörlerden en yüksek artışı gemi yat ve hizmetleri sektöründe görmüş olup, rakamlar ise yüzde 32,4’lük artışla 4,8 milyar dolara dayandı.

metal ihracat rakamları Haberi

metal ihracat rakamları


Bu yılın Ocak-Kasım döneminde demir çelik mutfak eşyası ihracatı yüzde 13,4, alüminyum mutfak eşyası ihracatı da yüzde 29,9 artış gösterdi.

Türkiye, bu artışlar sonucu metal mutfak eşyası ihracatından 11 ayda toplam 342,4 milyon dolar döviz girdisi sağladı.

Demir ve demir dışı metaller sektörü; metal matkap torna uçları ihracatını da yüzde 71,6 artırdı.

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, sektörün ar-ge ve inovasyon yatırımlarının önemini kavradığını belirterek, “demir ve demir dışı metallerden elde edilen ürün ihracatının, önümüzdeki dönemde daha büyük artışlar göstereceğine inanıyorum” dedi.

Türkiye, Kasım ayında 656,5 milyon dolarlık demir ve demir dışı metaller ihracatı gerçekleştirdi. Sektörün ihracatı, yılın Ocak-Kasım dönemi kapsayan 11 ayında 6 milyar 300 milyon dolara ulaştı.

Bu dönemde mutfak eşyası ihracatındaki artış dikkat çekti. Son yıllarda yıldızı parlayan demir çelik mutfak eşyası...