28 / 04 / 2024

Metaverse sanal arsa nedir

Metaverse sanal arsa nedir

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde Metaverse satışlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '‘Satılık Boğaz Köprüsü’ Peki vergisi var mı?' başlıklı yazısı...

Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

Gelecek yılların teknolojisi olarak görülen 'Metaverse' evreninde sanal arsa satışları Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. Metaverse sanal arsa nasıl alınır?

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, şirketlerinin metaverse projesine 8-10 yıl içinde start verileceğini açıkladı.

Metaverse'den arsa nasıl alınır?

Metaverse, son yıllarda yatırım yapmak amacıyla sanal dünyada gerçekliği sürdüren bir platformdur. NFT’ler ile alım satım yapılan bu platformda arsa satışı da mümkündür. Bu noktada Metaverse’den arsa nasıl alınır, metaverse arsa nedir ve ne işe yarar soruları önem kazanıyor.

Kurgusal evrende arsa kapma yarışı: Metaverse kumar mı?

Yapılan araştırmalar, insanlar ve şirketlerin internetin sanal gerçeklik versiyonu metaverse'de (kurgusal evren) yer edinmek amacıyla yarışırken, son bir senede yaklaşık 2 milyar dolar harcandığını gösteriyor. Peki Metaverse yatırımları mantıklı mı?

Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli? Yatırımcılar dikkat!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Aktif Bank'tan bir ilk: Metaverse'te parsel satın aldı!

Metaverse'e olan ilgi her geçen gün daha fazla artarken, Türkiye'de bulunan bir yatırım bankası en tanınan coin projesinden alan satın alarak, sanal dünyaya giriş yaptı.

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Metaverse’de arsa alımında bunlara dikkat!

Geleceğin en büyük teknolojisi olacağı öngörülen Metaverse'de sanal arsalara olan rağbet devam diyor. Peki bu yatırımların fırsatları neler, ne kadar risk taşıyor? İşte uzmanların yanıtı...

Metaverse’te 10 milyon sanal konut satılacak!

Re/max Piramit Gayrimenkul tarafından organize edien  "Sektörün Bugünü ve Yakın Geleceği" adlı etkinlikte son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse masaya yatırıldı.

Tapular Metaverse için hazırlanıyor: Gayrimenkulde dev dijitalleşme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri, sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazırlanıyor.

Metaverse çılgınlığı bitmiyor: Arsa fiyatları gerçek konut fiyatlarını aştı!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in açıklamalarının ardından gündem olan ve internetin yeni dönemi şeklinde belirtilen 'Metaverse' evreninde arsa fiyatları tavan yaptı. Arsaların fiyatları gerçek konut fiyatlarını aşarken, satışlara ek olarak kiralamalarda başladı...

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Türkiye'de 30 bin, İstanbulda ise 15 bin parsel satıldı!

Metaverse’e olan rağbet devam ederken arsa ve arazi satışları da artmaya devam ediyor. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, Metaverse’ün gelecekte nasıl olacağı hakkıda değerlendirme yaptı.

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Metaverse'den arsa alanlar dikkat!  Perakende kullanımına dikkat edenler kazanacak!

Metaverse üzerinden arsa alımında yönelik Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt açıklamalarda bulundu. 

Metaverse sanal arsa nedir Haberi

Metaverse sanal arsa nedir

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde Metaverse satışlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '‘Satılık Boğaz Köprüsü’ Peki vergisi var mı?' başlıklı yazısı...

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Metaverse çılgınlığı devam ediyor. Peki nedir bu Metaverse? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde Metaverse kapsamında İstanbul'un birçok tarihi ve turistik yerinin sanal alemde parsellendiğini ve satıldığını dile getirdi. Karabıyık, '‘Satılık Boğaz Köprüsü’ Peki vergisi var mı?' başlıklı yazısında "Öteki evrende (metaverse) adeta Sülün Osman gibi satış yapanlar var. Satılan sanal taşınmaz sayısı da şimdiden 10 binleri geçmiş durumda: Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parselin satıldığı söyleniyor" dedi. 

Satılanın elle dokunulamayan sanal bir gayrimenkul olması sebebiyle, alıcıların aldatılması gibi bir durum söz konusu değil. "Ovr isimli oyun tabanlı...