03 / 05 / 2024

mevduat garantisi

mevduat garantisi

Sigortaya tabi mevduat ve katılım fonları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca tahsil olunacak primlere dair yönetmelikte değişiklik yapıldı.Değişikliğe göre sigortaya Tabi Mevduat ve Katılım Fonu limit tutarı 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldı.

Kur korumalı mevduat faiz oranları ne kadar? Kur korumalı mevduat hesaplama nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yılın aralık ayında yürürlüğe giren Kur Korumalı Mevduat hesabı 3,6,9 ve 12 ay arasında açılabiliyor. Kur korumalı hesaptan yararlanmak isteyen vatandaşlar, birden fazla bankada da hesap açabiliyor. Peki, Kur Korumalı Mevduat faiz oranları ne kadar?

Bankacılık sektörünün mevduatı 66,4 milyar TL arttı!

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 14 Ekim haftasında 66,4 milyar Türk Lirası arttı ve 8 trilyon 540 milyar TL'ye çıktı.

Kur Korumalı Mevduat için bütçeden 7 ayda 84,9 milyar liralık ödeme! 

Merkezi bütçeden Kur Korumalı Mevduat sahiplerine ödenen tutar Eylül ayında 9.2 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İşte Kur Korumalı Mevduat'ta son durum...

Kur korumalı mevduat bitiyor mu? Kur korumalı mevduatta parası olanlara ne olacak?

Türkiye'de devletin vatandaşların parasını koruma amacıyla hayata soktuğu kur korumalı mevduatla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşlar kur korumalı mevduatın süresinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Detaylar haberimizin içerisinde...

Kur Korumalı Mevduat ne zaman sona eriyor? KKM'de son tarih belli oldu

TBMM’ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak.

Bankacılık sektörünün mevduatı 63,2 milyar TL arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 30 Eylül 2022 haftasında 63,2 milyar Türk Lirası artış gösterdi ve 8 trilyon 328,1 milyar Türk Lirası'na yükseldi.

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bankacılık sektörünün mevduatı 31,4 milyar lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 23 Eylül haftasında 31,4 milyar TL arttı ve 8 trilyon 264,9 milyar TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 80,3 milyar lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 16 Eylül 2022 haftasında 80,3 milyar TL arttı ve 8 trilyon 233,5 milyar TL'ye çıktı.

VakıfBank Birikimli Kur Korumalı Mevduat hesabını açıkladı

VakıfBank, günlük vadeli hesapta birikmiş olan tutarların Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı’na vade sonunda da otomatik olarak aktarılmasını geliştiren "Birikimli Kur Korumalı Mevduat" ürününü hizmete sundu.

Kur Korumalı Mevduat programı 1,3 trilyon liralık hacmi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaklaşık olarak 9 ay önce hayata geçirilen kur korumalı mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini belirterek, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını aktardı. İşte haberin devamı..

Türkiye Ekonomi Modeli’nin kur korumalı mevduat bakiyesi 1,3 trilyon liraya ulaştı!

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında hayata geçirilen kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının toplam bakiyesi 1 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 1,3 trilyon liraya ulaştı. İşte haberin detayları…

Şehir şehir mevduat hesapları açıklandı! İşte, o liste…

Türkiye'de her üç şehirden birinde Döviz Tevdiat Hesabı’ndan (DTH) fazla TL mevduatı bulunuyor. TL mevduat hesaplarına ilgi Kur Korumalı Mevduat’la (KKM) beraber artarken, TL mevduat oranının en yüksek olduğu il Bitlis, DTH oranının en yüksek olduğu il ise Aksaray oldu.

mevduat garantisi Haberi

mevduat garantisi

Sigortaya Tabi Mevduat ve Katılım Fonları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca Tahsil Olunacak Primlere Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 15 Şubat 2013'te sigortaya tabi mevduat ve katılım fonları için uygulanacak limiti 100 bin lira olarak belirlemişti.

Yaklaşık 6.5 yıldır uygulanan 100 bin liralık limit, yönetmelik değişikliği ile 150 bin liraya...