18 / 07 / 2024

mevduat oranları bankalar

mevduat oranları bankalar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) mevduat ve kredi faiz oranları ile katılma hesapları kar ve zarara katılma oranlarına ilişkin esas ve şartları belirlemek amacı ile yeni bir tebliğ yayımlandı.

Bankaların güncel 150 bin TL ihtiyaç kredisi ve taksit oranları ne kadar?

Bankalar 150 bin TL'lik ihtiyaç kredisi için güncel taksit oranlarını açıkladılar. Yapılan bu değişiklik kapsamında, pek çok bireyin finansal stratejilerini etkileyebilecek düzeyde olup, kredi maliyetlerindeki her türlü değişim yakından izleniyor.

Bankaların 32 günlük güncel mevduat getirisi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını duyurdu. Buna göre, kısa vadeli mevduat faizleri hariç diğer faizlerde gerileme yaşandığı kaydedildi. 

Elinde 500 bin TL'si olana bankalar 32 günde tam bu kadar veriyor! İşte en yüksek mevduat faiz oranları...

BDDK’nın paylaştığı 14 Haziran 2024 haftası verilerine göre bankalardaki toplam Türk Lirası mevduatı ilk defa 10 trilyon lirayı geçti. Peki banka mevduat faizlerinde son durum ne? İşte en yüksek mevduat faiz oranları...

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

Yastık altında parası olan pek çok kişi bankaların mevduat faizi oranlarındaki son durumu araştırıyor. Peki bankaların mevduat faiz oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka Haziran 2024 mevduat faizi oranları...

Mevduat faiz oranlarında Haziran 2024 şoku! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi kaç TL?

Gündemden düşmeyen mevduat faiz oranlarında değişikliğe giden bankalar yeni faiz oranlarını da resmi web siteleri üzerinden duyurdu. Peki 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi kaç TL?

Mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon TL'si olanlar, 42 bin TL alabilir...

Haziran 2024 itibari ile Türkiye'deki mevduat faiz oranları, Merkez Bankası'nın para politikası kararları ve enflasyon verileri kapsamında değişiklik gösterdi. Buna göre faiz oranları da güncellendiği kaydedildi.

Banka banka açıklandı, mevduat faizleri tepetaklak oldu! 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar Haziran 2024?

Mevduat faiz oranlarında gerileme sürerken bankaların faiz oranları da arka arkaya açıklandı. Peki 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar oldu?  İşte banka banka faiz oranları Haziran 2024...

Bankalar faiz oranlarını güncelledi! Mevduat faizleri yükseliyor, 500 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası'nın piyasadaki fazla likiditeye karşı almış olduğu tedbirler sonuç verdi. Mevduat faizleri mayıs ortası itibarı ile politika faizinin altına gelmişti. Merkez'in son müdahalesinden sonra bankaların mevduata verdiği faizler de ciddi artış göstermiş oldu.  

Mevduat faizlerinde büyük deprem! Bankalar oranları tek tek güncelledi, 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizleri de değişti ve pek çok banka faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki bankaların mevduat faizi oranlarında son durum ne oldu? En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

225 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Bankalar güncelledi...

Bankaların düzenlediği kampanyalar kapsamında vadeli mevduat hesaplarına olan ilgiyi artırmada büyük bir rol oynamaktadır. Buna göre, özellikle belirli dönemlerde sunulan ekstra faiz oranları ve bonuslar yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Bankaların 32 günlük faizi tek tek hesaplandı! En yüksek faiz hangi bankada? Garanti, ING, QNB, İş...

Bankaların mevduat faizi pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki en yüksek faizi hangi banka veriyor? İşte banka banka o oranlar...

Bankalar son güncel faizlerini duyurdu! 1 milyon TL'nin güncel aylık getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50'ye çekmesi ile birlikte mevduat faizleri yüzde 60 bandına kadar dayanmış oldu. Son zamanlarda bankalar mevduat faizi oranlarında değişikliğe gitmiş oldu.

mevduat oranları bankalar Haberi

mevduat oranları bankalar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) "Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları Hakkında Tebliğ" başlığı altında hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ, 1 Mart'tan itibaren yürürlüğe girecek.

Tebliğe göre, bankalarca mevduata uygulanacak sabit veya değişken faiz oranları serbestçe belirlenecek ancak vadesiz mevduat faiz oranı yıllık yüzde 0,25'i geçemeyecek. 

Değişken faiz oranı, Türk lirası mevduatta 3 ay ve daha uzun vadeli, yabancı para mevduatta 6 aydan uzun vadeli mevduatlar için uygulanabilecek. Türk lirası mevduat ve döviz tevdiat hesapları için uygulanacak değişken faiz hesaplama yöntemi, TCMB'nin uygun görüşü alınmak suretiyle bankalarca belirlenecek. Bununla birlikte, Türk lirası mevduatlar için Türkiye İstatistik Kurumu'nca açıklanan Üretici Fiyat Endeksi, Tüketici Fiyat Endeksi ve bu endeksleri oluşturan alt kalemlerden üretilecek...