05 / 05 / 2024

Michael Gunter enstrümanı

Michael Gunter enstrümanı

Michael Gunter iş stresinden uzaklaşmak için Avrupa turuna çıktı. Para kazanmak için süpürge hortumundan enstrüman geliştirdi. 

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

Gümüş fiyatları ne olur?

Gümüş, altından sonra en çok tercih edilen yatırım enstrümanı. Geçen sene yatırımcısına yüzde 45 kazanç sağlayan gümüşün bu sene ne olacağı merak ediliyor. Peki gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş fiyatları ne olur?

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Vatandaş kaybetmeye mahkum mu? Kar ettirecek yatırım aracı kalmadı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın ilk 6 ayında tüm yatırım araçları yatırımcıya kaybettirdi. Yani vatandaşların paralarını yıllık yüzde 79.6 enflasyona karşı güvenle koruyabilmeleri için ellerinde hiçbir enstrüman kalmadı.

İslam Memiş para kazanmanın püf noktasını açıkladı! 4 farklı varlığa vurgu

Söylemleriyle gündemden düşmeyen İslam Memiş, para kazanmanın püf noktasını açıkladı. Bunun için Memiş, 4 enstrüman tavsiyesinde bulundu.

Gelire endeksli senetlerde talep toplama tarihi asgari tutar açıklandı! 3 bankadan alınacak

Hükümet yatırımcının dolardan ziyade Türk lirasına yönelmesini sağlamak için Kur Korumalı Mevduatın ardından yeni bir enstrüman açıkladı. Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi ihraç edilecek. Talep toplama tarihleri ve asgari tutar miktarı açıkladı.

Merkez Bankası'ndan faiz ayarı! 4 yeni enstrüman devreye alınıyor!

Merkez Bankası rezervlerini 85 milyar dolar artıracak. Merkez Bankası döviz kurunun dalgalanmasını engellemek için devreye alacağı enstrümanları açıkladı. İşte o 4 enstrüman...

Kur korumalı TL mevduatı bankacılık sektörüne iyi gelecek!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Ekonomi yönetimi tarafından yakın zamanda açıklanan kur korumalı TL mevduat enstrümanı bankacılık sektörünü olumlu etkileyecek." dedi.

Tekfen Holding Kazakistan projesinin maliyeti 622 milyon Dolar!

Tekfen Holding'in Kazakistan'daki "Kuyubaşı Basınç Yönetim - İnşaat, Mekanik, Elektrik ve Enstrüman Montaj İşleri" Projesinin toplam bedeli 622 milyon Dolar oldu, saha çalışmalarına başlandı. 

Gayrimenkul yatırımında avantajlı yöntem: Gayrimenkul Yatırım Fonu!

Az bilinen ama birçok avantaja sahip olan bir yatırım enstrümanı olan Gayrimenkul Yatırım Fonu, gayrimenkul yatırımında avantajlı yöntem olarak öne çıkıyor...

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Hangi yatırım enstrümanının, sorunu ne?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Hangi yatırım enstrümanının, sorunu ne?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Michael Gunter enstrümanı Haberi

Michael Gunter enstrümanı

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avustralya'da inşaat mühendisi olarak çalışan Michael Gunter iş yoğunluğu ve stresten kaçmak için işinden ayrılıp gezgin olmaya karar verdi. Kıtalar aşarak geldiği Avrupa'da yaklaşık dört yıldır hayalini kurduğu hayatı gezgin ve amatör müzisyen olarak sürdürüyor. 

Kendi imkanlarıyla elektrikli süpürge hortumundan Avustralya'nın yerli halkı olan Aborjinlere ait ''didgeridoo'' isimli enstrümanı yapan Gunter, şehir şehir gezdiği Avrupa'da seyahat masraflarını sokak müzisyenliğinden kazandığı parayla karşılıyor.

Gunter, ''Bu aleti çalmanın en zor yanı kesintisiz nefes almayı öğrenmek. Bunu da ancak yanak kasları ve diyaframın kombinasyonuyla yapabiliyorsunuz'' diye...