29 / 04 / 2024

Millet Hanı ne zaman bitecek

Millet Hanı ne zaman bitecek

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor. Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumunda olan Şanlıurfa'daki tarihi handa başlatılan çalışmaların 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emekli olma hakkı geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geleceğini belirtti.

Emeklilerin 5 bin TL'lik ikramiyesinde flaş gelişme! Bakan Işıkhan resmen açıkladı: Bugün...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin TL'lik ödemeye ilişkin önergenin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağına dikkat çekti. İşte detaylar..

Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 24. ve 25. dönemlerde Niğde milletvekili olarak görev yapan Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda sevindirici bir açıklamada bulundu. Peki, Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak? İşte detaylar...

Hangi borçlanmayı yapanlar EYT’den yararlanacak? İşte yanıtı

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması beklenmekte. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanların bir kısmı ise hizmet borçlanması yaparak EYT kapsamına girmeye hak kazanıyor. Peki hangi borçlanmayı yapanlar EYT’de

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Ancak emekli birçok kişi doğum ya da askerlikle ilgili detaylarla ilgili henüz net bir bilgi sahibi değil. Peki bu sürelerin tamamına ihtiyacı olmayanlar ödeme yapacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…

Bu haberi bekleyenler dikkat! Orta gelirliye konutta kredi müjdesi de az önce geldi!

AK Parti, yüzbinlerce kişi tarafından beklenen konut finansmanıyla ilgili önemli bir hamle yaptı. Edinilen bilgiye göre, orta gelirli vatandaşlara yönelik düzenlenecek konut kampanyasının finansmanı ile ilgili teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Peki çok yakında yasalaşması beklenen tek

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Millet Hanı ne zaman bitecek Haberi

Millet Hanı ne zaman bitecek

Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumundaki Millet Hanı'nın turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaların maliyetinin 64 milyon lira olduğu açıklandı.


Restorasyon çalışmalarını üstlenen firmanın danışmanı iş adamı Mehmet Tuncay, kentteki bir otelde basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Hanın turizme kazandırılması için bin 700 metrekarelik alanda kısa süre önce başlattıkları çalışmalarda önemli mesafe aldıklarını vurgulayan Tuncay, hanın gelecek yıl faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyledi.


Tuncay, uzun yıllar yetimhane ve kışla gibi çeşitli amaçlarla kullanılan tarihi yapının, çalışmaların ardından vatandaşlara otel ve alışveriş merkezi olarak hizmet vereceğini ifade etti.


Turizme kazandırılacak yapının en az 500 kişiye de istihdam imkanı oluşturacağını belirten Tuncay, ''Yaklaşık 302 yatak kapasiteli işletmede alış veriş merkezinin yanı sıra sosyal donatılar da bulunacak. Çalışmaların maliyetinin 64 milyon lira olmasını öngörüyoruz. Başlattığımız...